Ljepota

Ljepota

Video: Kako u rekordnom roku izgubiti masne naslage na području trbuha

Foto: Shutterstock

Na žalost područje oko trbuha je najteže dovesti u željenu formu, ali ako ste čvrsto odlučili ove godine ponosno pokazivati tijelo na plaži, donosimo vam vježbe koje će pomoći da se u kratkom roku riješite dosadnih masnih naslaga oko struka.

Abdominalno salo puno je više od estetskog problema – ono predstavlja gorući zdravstveni problem jer može dovesti do bolesti srca, dijabetesa, arterijske hipertenzije, gastrointestinalnih bolesti, degenerativnih bolesti zglobova, ginekoloških problema, endokrinoloških poremećaja, malignih tumora, poremećaja disanja u snu i psiholoških problema.

Smanjite unos ugljikohidrata kako biste smanjili unos kalorija i šećera koji se pretvaraju u masne naslage. Iz prehrane potpuno izbacite brzu i masnu hranu, a jedite više povrća, voća i hranu bogatu vlaknima. Pazite da pijete puno vode i dovoljno spavate. Rezultati bi trebali biti vidljivi u kratkom roku!

Ne zaboravite na istezanje!

Ako vaši mišići nisu bili dugo u pogonu ili ako ih žestoko trenirate, velika je vjerojatnost da će doći do grčenja i kontrakcija kad npr. povremeno zaigrate nogomet ili košarku. Zahvaljujući istezanju mišića, vaše će tijelo, ali i udovi biti bolje pokretljiviji.

Ana A. 

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo