Vlasnici pasa više vježbaju nego članovi teretane

pas, labrador

Ne samo da vlasnici pasa šetnju ne doživljavaju kao dosadan zadatak, nego na svježem zraku provedu preko pet i pol sati, družeći se sa svojim ljubimcima i vježbajući. Prosječni "redoviti" član teretane vježba sat i 20 minuta.

Ljubitelji pasa u prosjeku vode dva puta dnevno svoje najbolje četveronožne prijatelje u aktivnu šetnju, koja traje otprilike 24 minute. Kada se vrijeme zbroji, oni provedu pet sati i 38 minuta tjedno u šetnji.

labradorOvi se podaci odnose na prosječnu šetnju, no vlasnici pasa također svoje ljubimce vode u tri duge šetnje tjedno, dodajući dva sata i 33 minute "tjednom stažu".

S druge strane, osobe koje vježbaju u teretani ili džogiranju provedu samo jedan sat i 20 minuta tjedno aktivno se baveći tjelovježbom! Čak 47 posto osoba koje nemaju pse priznaju kako uopće ne vježbaju, već se u potpunosti prepuštaju sjedilačkom načinu života.

Glasnogovornik britanske tvrtke Bob Martin koja se brine o kućnim ljubimcima i koja je naručila ovo istraživanje tvrdi kako većina ljudi ne voli ići u teretanu jer tu aktivnost smatraju zadatkom, dok je šetnja sa psom ugodnija. "Nekoliko se kratkih šetnji nakupi, a ovo istraživanje pokazuje da je provedeno vrijeme dulje nego što neke osobe provedu u teretani".

Naravno, pozitivne posljedice šetnje s dlakavcima su daleko bitnije: na svježem ste zraku, u prirodi, aktivno hodate, trčite, saginjete se po štapove koja bacate svom psu i stvarate emocionalnu povezanost s ljubimcem, dok ste lišeni svih ovih dobrobit u zatvorenoj teretani.

Trećina vlasnika pasa od 3.000 ispitanih radije bira šetnju s ljubimcem, nego vježbanje u zagušljivoj teretani. Čak 86 posto uživa trčkarajući i hodajući uz svoje najbolje prijatelje, dok samo 22 posto šetnju ponekad doživljava kao zadatak. S druge strane, 70 posto ispitanika smatra vježbanje u teretani zadatkom.

Što više reći nego, gdje je uzica?

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!