V.Z.: Izborili smo se da bude savršeno

beba, ves masina

Tada je došla jedna ljubazna starija primalja i rekla: "Sada ćemo vam dati dripeka".

Pitala sam je zašto. Primalja je ljubazno odgovorila: "Da budete brže gotovi". Odgovorila sam joj da se osjećam dobro i da bih pričekala s dripom ako je sve u granicama normale. A suprug je dodao: "Nama se trenutno nikuda ne žuri, cijeli ovaj dan odvojili smo samo za porod".

Primalja se malo uozbiljila i rekla: "Dobro, onda ćemo vam dati samo infuziju". Ja sam opet pitala zbog čega infuzija. Odgovorila mi je: "Da se bolje osjećate". "Ali ja se savršeno osjećam zasad, hvala, malo ćemo još pričekati", rekla sam.

Primalja se tada potpuno uozbiljila i izašla iz rađaonice. No, iako je bio 1 sat ujutro, nitko me nije pitao kada sam zadnji puta uzimala tekućinu te jesam li možda žedna ili želim na WC. Znala sam da mogućnost dehidracije rodilja rješavaju infuzijom, ali ja sam se osjećala dobro i nisam željela da me tretiraju kao bolesnika. Pa još prije nekoliko dana liječnik iz Engleske se čudio zašto u Hrvatskoj rodilje za vrijeme poroda ne piju tekućinu! Vrlo jednostavno, dobijuinfuziju jer je valjda jeftinije.

Zatim su došle dvije mlade primalje i doktorica A.Š. s nekim papirom. Obratila mi se gledajući mimo mene: "Potpišite tu da ste odbili drip!". Ja sam rekla: "Naravno, pokažite mi gdje". Potpisala sam i uz doktoričinu opasku ‘odbila drip’ dodala rukom svoju napomenu ‘do daljnjega’.

 Prati nas na Viber Public Chatu!