Za svoj 6. rođendan Kuća zelenog čaja vas daruje!

kuca zelenog caja igra

Kuća zelenog čaja sa zadovoljstvom vam predstavlja čaroban svijet okusa, mirisa i boje, kakve vam pružaju probrani i najkvalitetniji čajevi iz Japana, Kine i ostalih dijelova svijeta. Čak 20 čitatelja uživat će u zelenom čaju Osam blaga Shaolina ili u bijelom čaju White Pearl of Fujian, u čajevima provjerene, vrhunske kvalitete i ljekovitih svojstava.

Ne budete li ipak bili te sreće, trgovine Kuća zelenog čaja možete posjetiti na lokacijama Ilica 14 (Lovački rog) u Zagrebu, Dubrovnik-Mercante, i u ulici Alda Colonella 7 u Rijeci.
Tim Kuće zelenog čaja ponosi se što je u svojih prvih šest godina postojanja utjecao na kulturu konzumiranja pravog čaja u svakodnevnom životu. Tome pridonose prave i pune arome visokokvalitetnih čajeva iz rinfuze koje su i orginalnog porijekla, što je bitna razlika od cajindustrijaliziranih punjenja filter vrećica. Svakom se klijentu posvećuje maksimalna pažnja i daju uputstva kako pripremiti čajni napitak koji će pri samoj pripremi zadržati svoju aromu, okus i učinkovitost. Svojom ponudom nastoje zadovoljiti najrazličitije ukuse, stoga se u njihovom asortimanu nalazi preko 100 vrsta čajeva.

Zeleni čaj Osam blaga Shaolina

Čaj kojeg karakteriziraju sedam vrhunskih zelenih (kineski zeleni čaj Sencha, Gunpowder, Mini Tuo Tea, Chun Mee, Lung Ching, Snow bud, Pi Lo Chun)  i jedan vrlo kvalitetan bijeli čaj (Pai Mu Tan) su glavni sastojci ovog osebujnog čaja koji u sebi još ima i kandirani ananas, komadiće jagode i cvjetove suncokreta. Takvih osam cijenjenih čajava čine blago koje su naši proizvođači iz Kine nazvali imenom Osam blaga Šaolina. Osam blaga Šaolina je čaj koji ima niz ljekovitih svojstava zbog mješavine više vrsta zelenog čaja i bijelog čaja. Čisti tijelo od otrova, smanjuje bolove kod problema sa želucem i crijevima, smanjuje masnoću u krvi, odličan za srce i tlak. Osam blag Šaolina spriječava arterijosklerozu, dobar je protiv upala, normalizira rad štitnjače, pospješuje krvotok, regeneraciju i ozdravljenje jetrenih bolesnika, povisuje mentalnu i fizičku aktivnost, djeluje protiv depresije, dobar je za reumu i kožu. Prema najnovijim istraživanjima zeleni čaj sadrži EGCG (EpiGalloCatechinGallate) koji smanjuje stanice raka, što ga čini uspješnim u borbi protiv raka i hepatitisa. Otkriven je i njegov učinak na mršavljenje. Zeleni čaj ubrzava izmjenu tvari, pospješuje probavu, stimulira razgradnju masnoća i čisti organizam od toksina.

Bijeli čaj White Pearl of Fujian

Čaj kojeg karakterizira mješavina finih bijelih i zelenih čajeva kao što su: Pai Mu Tan, zeleni kineski Fog tea, Lung Ching, Jasmin Jade Pearls, pupoljci ruže, komadići višnje, cvjetovi jasmina, naranče i suncokreta. Bijeli čaj je poznat  kao posebna vrsta zelenog čaja. Proizvodi se od pupoljaka i najmlađih listova biljke Camellie Sinensis. Bijeli čaj je stoga bogatiji antioksidansima koji pomažu organizmu u borbi protiv slobodnih radikalacaj, a sadržava 25 posto manje kofeina od zelenog čaja. Prosječno sadržava 15 mg kofeina, a uspoređujući ga sa crnim koji ima 40mg kofeina, pogodan je za ljude svih uzrasta. Pije se preventivno jer jača imunološki sustav. Brojne koristi konzumiranja bijelog čaja identične su navedenim koristima konzumiranja zelenog čaja. Za razliku od zelenog, bijeli čaj u okusu nema trpkosti. Gotovi napitak je blijedo zlaćane boje i osvježavajućeg okusa. Zanimljivo je da šalica bijelog čaja vrijedi kao 12 čaša iscjeđenog soka od narače, što ga stavlja na pijedestal čajeva.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!