Psiha

Psiha

10 zdravih životnih navika Ane Rucner zbog kojih svako ljeto dočeka u blistavoj formi

Filip Bašić

Dubrovčani i njihovi gosti već devetu godinu uživaju u njezinom nastupu na festivalu “Ana u Gradu” kojim dočekuje ljeto. Između koncerata i putovanja naša najpoznatija violončelistica, koja uskoro izdaje novi CD “Croatian Heritage”, otkriva zašto se u Kini osjeća kao kod kuće, zbog čega voli jutra i koje životne lekcije želi prenijeti sinu Darianu.

1. Vilolončelo

Sviram od svoje sedme godine. Violončelo je najljepši instrument na svijetu, postao je dio moje duše, mog stila života.

2. Glazba

Volim raznoliku glazbu, a želja za njom ovisi o mom trenutačnom raspoloženju. Često biram klasičnu glazbu i pjesme s jakim porukama. Jako volim i duhovnu glazbu, a najviše me opuštaju melodije Alana Hržice i Andreja Grozdanova, sjajnog instrumentalista iz Makedonije.

3. Kina

U Kini se osjećam kao kod kuće jer je često posjećujem, a na Istok ću putovati i češće zbog sve brojnijih angažmana.

Volim sve u toj zemlji, posebno hranu koja se sastoji od zdravih i svježih namirnica – puno povrća, ribe, mesa – svega što volim i što mi odgovara, a obožavam i njihove fine čajeve.

4. TEDx

Nedavno sam nastupila na kineskoj platformi TEDxCEIBS. Bilo je to veličanstveno iskustvo. Tek kada sam stigla pred gotov čin, shvatila sam koliko sam privilegirana biti u tako biranom društvu intelektualaca. Za mene je to bila velika čast i sjajna mogućnost da predstavim svoju zemlju pred tolikim auditorijem.

5. Ispunjenje

Za mene je glazba Božji dar, a kada dobiješ takav dar, onda ga jednostavno želiš podijeliti i njime darivati druge na sve moguće načine.

Kad god mogu, sudjelujem na koncertima humanitarnog karaktera i u organizacijama dobrotvornih akcija. To me čini potpunom i ispunjenom. To je moj put.

6. Rituali

Jutra su mi važno doba dana i rezervirana su samo za mene: jutarnja molitva, mini trening, higijena, skok u “obleku” i ukusna kava uz “Dobro jutro, Hrvatska”. A kad probudim svog malog nasljednika – onda kreće akcija!

7. Majčinstvo

Biti roditelj velika je odgovornost. Svog sina voljela bih podučiti odgovornosti, željela bih da se na vrijeme socijalizira, da nauči cijeniti male stvari u životu i da, u konačnici, bude zadovoljan i sretan.

Ako pažljivo osluškujemo svoju djecu, te im posvetimo kvalitetno vrijeme, znat ćemo prepoznati njihove istinske želje, te ih lakše usmjeriti na pravi put. A za to je potrebno puno životne discipline, strpljenja i ljubavi.

8. Putovanja

Svaka zemlja koju sam posjetila, dojmila me se, i sa svakog putovanja nosim lijepe uspomene. Jamajku pamtim po nevjerojatno ukusnom i egzotičnom voću, Japan i Južnu Koreju po redu, disciplini i čistim ulicama, Izrael mi je podario najveći mir ikada, posebno dok sam šetala plažama Tel Aviva, dok bih u Kini mogla provesti veći dio života.

9. Trening

Donedavno nisam previše razmišljala o svojoj figuri, ali kako s godinama tijelo mijenja oblik, odlučila sam se malo aktivirati.

Vježbam s osobnim trenerom, pogotovo kada imam manje nastupa jer sam tada i manje aktivna. Ali svaki koncert je jači trening od bilo koje teretane, i to me zapravo drži u formi.

10. Pag

Nakon završetka školske godine, sin i ja ćemo se, kao i svakog ljeta preseliti na otok Pag. Tamo nam je baza i naša mala oaza – od tamo ćemo na sve strane Hrvatske i svijeta.

Barbara Kolar: Obožavam sireve, ne volim slatko i ne mislim dijeliti savjete o mršavljenju

Pripremila: Magda Deždek/magazin Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo