Psiha

Psiha

14. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

Svetvinčenat u Istri otvorit će vrata plesačima, koreografima i umjetnicima iz raznih dijelova Europe od 19. do 22. srpnja.

Četrnaesto izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat obilježit će plesači, koreografi i umjetnici iz Španjolske, Danske, Slovačke, Francuske, Norveške, Belgije, Cipra, Srbije i Hrvatske, ali i zanimljive plesne izvedbe, rezidencije i radionice za plesače. Dio programa će i ove godine biti besplatan, a kao i do sada, odvijat će se na četiri atraktivne lokacije: pod zvjezdanim nebom na renesansnom trgu, u kaštelu Grimani i u renesansnoj loži te u dvorani Mediteranskog plesnog centra, koji je ove godine središnje mjesto okupljanja hrvatskih i inozemnih umjetnika na umjetničkim rezidencijama.

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, jedini međunarodni ljetni plesni festival u Hrvatskoj, definirao se kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji i kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala te najljepše od svega brojne i odane publike.

Svetvinčenat

U trinaest godina održavanja prikazano je više od 180 plesnih predstava iz cijeloga svijeta.

Kvaliteta Festivala potvrđena je i činjenicom da ga je Ministarstvo kulture RH 2009. godine predložilo kao jedinog hrvatskog kandidata za „Council of Europe Cultural Events“. Iste godine strukovna udruga plesnih umjetnika,UPUH, organizaciji Festivala uručila je godišnju nagradu za doprinos plesnoj umjetnosti, a Turistička zajednica Istarske županije nagradu “ZLATNA KOZA – CAPRA D’ORO”.

Program 14. Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat pogledajte OVDJE.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo