5 božićnih filmova koji će vam vratiti vjeru u Božić!

Lampice djeca sestre igranje božić blagdani shutterstock 168247409

Nemojte se zabrinuti, Sam u kući nije na popisu ove liste božićnih filmova.

Znamo da vam božićni filmovi nisu baš više zanimljivi, pogotovo jer svake godine gledamo – jedne te iste. Nekoliko nastavaka franšize Sam u kući, a onda loši božićni filmovi koje ni ne želite gledati. Vjerujemo da će vam ova lista biti puno zanimljivija, pogotovo jer se ne radi samo o romantičnim božićnim komedijama.

Zapravo ljubav

No, počinjemo s romantičnom britanskom komedijom koja pokazuje ljubav u svim njenim formama. Božić ni nije toliko tematiziran, koliko se pojavljuje samo kao dan tijekom kojeg imamo malo više vjere i hrabrosti – jer ipak je Božić! Možda i vi trebate malo više razloga da vjerujete u Božić, i upravo je u takvim situacijama – Zapravo ljubav odličan božićni film!

Umri muški

Da ipak sve ne održimo u romantičnom tonu – na početak liste morali smo staviti i jedan akcijski božićni film. Bruce Willis spašava svoju ženu od njemačkog terorista i to tijekom božižne zabave u Los Angelesu. Nekako nam se čini kako ne postoji bolji sinopsis filma.

Gremlini

Gremlini su božićni horor film koji uvijek rezultira time da i mi želimo jednog Gizma, minijaturnu životinjicu s velikim ušima. Također nas uči da kad smo neposlušni se dogode i loše stvari. 

Arthur Božić

Arthur Božić je animirani film iz 2009. koji nije dobio pažnju koju zaslužuje. Osim što otkriva kako Djed Božićnjak uspjeva dobroj djeci donijeti poklone u jednoj noći, također nas uči i obiteljskim vrijednostima.

Igra sudbine

Igra sudbine je također jedna romantična božićna komedija, a odličan je za one koji misle da Božić može sve promijeniti. U ovom slučaju se radi o božićnoj kupovini koja može promijeniti sudbinu dvoje ljudi koji su u već sretnim vezama, a samo je na njima hoće li odgovoriti na pozive božićne sudbine.  

Također, pogledajte listu najboljih božićnih filmova koje smo vam pripremili prošlih godina, kao i top 5 božićnih filmova koje morate pogledati!

Foto: Shutterstock

G. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!