Psiha

Psiha

Arsen Oremović i Borivoj Radaković: Zvučni zid

zidAutori priča:
Miroslav Kirin Denis Romac Goran Kulenović Gordan Nuhanović Ahmed Burić Edi Jurković Nenad Roban Boris Perić Željana Giljanović Ivica Prtenjača Robert Roklicer Krešimir Pintarić Ante Tomić Olja Savičević-Ivančević Alen Bović Vladimir Arsenijević Nenad Rizvanović Josip Mlakić Dražen Stjepandić Nenad Marjanović – Dr. Fric iCCKelčec Dalibor Matanić Krešimir Mišak Renato Baretić Ognjen Sviličić Dražen Ilinčić Arsen Oremović Borivoj Radaković

Za većinu suradnika u ovoj knjizi herojski dani zanosa, oduševljavanja svojom i, još više, tuđom svirkom odavno su prošli, euforija bljesne tek na trenutak kad nostalgija poništi međuvrijeme.

Zrele godine više ne traže identifikaciju u nekome drugom i u stanju su artikulirati vlastite potrebe i užitke bez posrednika. A opet, nemoguće je zanijekati da su Van Morrison, Johnny Rotten/Lydon, Bruce Springsteen, Dee Dee Ramone i Đoni B. Štulić ili tko drugi bili uobličeni glasovi vremena, usmjeravali nas ukusom i svjetonazorom.

Neki su ostali uvjereni da je ljubav sve što nam treba, neki su zadržali bijes koji govori „Fuck this and fuck that, fuck it all and fuck the fucking brat“, ali vjerojatno nitko ne može poreći da je u njemu s rock and rollom zaplamsao onaj plamičak koji ga je u važnim, reklo bi se formativnim godinama usmjerio i pomogao mu pri prvoj (samo) identifikaciji. Mnogi autori priloga u ovoj zbirci i dalje mogu „plesati cijele noći, sutra na isto mjesto opet doći“, ali sve manje vide razlog za povratak na isto mjesto.

Izdavač: V.B.Z.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo