Psiha

Psiha

Boli glava! 15 pomalo zastrašujućih pravila koje mora slijediti svaka engleska princeza

I male djevojčice i odrasle žene ponekad sanjaju o tome da su princeze ili barem član neke kraljevske obitelji.

No, život s krunom nije tako uzbudljiv i bajkovit kakvim se često čini… Zajedno s visokim statusom dolazi i mnogo toga što princeza smije, a što ne smije – razna pravila koja se ni pod kojim uvjetom ne smije kršiti, prenosi magazin The Lifestyle Journalist.

1. Govoriti što više jezika

Biti princeza nije samo stvar lijepog odijevanja i nošenja najraskošnijih haljina. Princezz mora susretati i brojne diplomate sa svih strana svijeta, pa je važno da i govori što je više jezika moguće.

Trening na kraljevski način – Meghan ne može bez joge, a Kate obožava plank

2. Princeza ne glasa

Engleske princeze ne glasaju! Iako ne postoji službeni zakon koji im brani glasanje, stanovnici Engleske smatraju neustavnim da kraljevska obitelj može glasati.

3. Nije divlje dijete

Princeza mora biti ‘prizemljena’ osoba koja više nije bezbrižna i ne radi probleme jer kada uđe u kraljevsku obitelj, ona je i predstavlja u cijelom svijetu!

4. Nema nadimak

Nadimci naprosto nisu prihvatljivi. Princeza postaje Njeno kraljevsko visočanstvo…

5. Uvijek dotjerana

Možda princeza puno toga ne može i ne smije, ali jedno što svi znamo i što ona uvijek mora jest da bude uvijek dotjerana!

Trik za smirivanje djeteta kojim se uvijek služe princ William i Kate

6. Poštivanje pravila

Kraljica ima svoja pravila koja cijela obitelj mora poštivati. Primjerice, ako je za vrijeme večere kraljica završila sa svojim jelom, svi moraju prestati jesti u tom trenutku.

7. Bez karijere

Princeza je princeza i nema drugih karijera. Biti princeza je posao s punim radnim vremenom.

8. Bez autograma, molimo!

Princeza se smije rukovati s obožavateljima i smije se fotografirati, ali ne smije davati autograme! Razlog tome je da netko ne krivotvori potpis i ne iskoristi ga protiv obitelji.

9. Nošenje tamnog laka za nokte

Na noktima jedne princeze dozvoljene su samo prirodne boje za službena događanja. Prema brendu Essie; kraljica Elizabeta II. obožava njihovu nijansu “Ballet Slippers”, nježnu nijansu ružičaste boje.

10. Tko ide prvi, a tko gdje sjedi?

I za ovakve stvari postoji protokol… Prvo ide kraljica Elizabeta, slijedi je princ Philip, princ Charles, Camilla, princ Willima, Kate Middleton…

12. Profili na društvenim mrežama

Članovi kraljevske obitelji ne smiju imati privatne društvene profile kako osobne informacije ne bi postaje ujedno i javne. Službene profine na Twitteru i Instagramu kontroliraju profesionalci koji pažljivo biraju fotografije koje će objaviti kao i tekst koji će pisati.

13. Bez pokazivanja osjećaja

kraljica inzistira da se njeni unuci ponašaju primjereno u javnosti, a pokazivanje osjećaja u javnosti to nije. 

14. Prekrižiti noge ili ne?

Ne radi se o službenom pravilu, ali u pravilu se ne sjedi prekriženih nogu. Kate Middleton uvijek sjedi s nogama u stranu, a čak je i princeza Diana tako sjedila.

15. Nošenje tijara

U prošlosti su se tijare nosile više naprijed na glavi dok se danas nose pod kutem od 45 stupnjeva kada se gleda sa strane. Obavezno se nose na dan vjenčanja kraljevske mladenke.

Ovo je hrana koju Kate Middleton jede svaki dan

M. P.

Foto:  Lorna Roberts, MaciejGillert/Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo