Psiha

Psiha

Dani Lošinja u Hotelu Dubrovnik

U novootvorenoj multifunkcionalnoj dvorani Hotela Dubrovnik predstavljen je Mjesec Lošinja. Gosti hotela, ali i svi koji nisu putnici namjernici mogu uživati u lošinjskim gastro delicijama cijeli svibanj.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji s turističkim subjektima s otoka prezentirala je programe za proljeće i ljeto uz degustaciju lošinjskih gastro delicija.

Lošinjski arhipelag, izgleda poput razbacanih bisera, gotovo da je netaknut, ima gustu stoljetnu borovu šumu, 1200 vrsta biljaka od kojih je preko 200 ljekovito, kvalitetan zrak, visoku čistoću mora, preko 220 kilometara šetnica na pet otoka te autohtonost prilagođenu modernom gostu.

Dom zdravstvenog turizma

Lošinj, otok vitalnosti, već se 150 godina doživljava kao mjesto pogodno za liječenje raznih bolesti dišnih putova i alergija.

Specifična mikroklima otoka i bogatstvo ljekovitog bilja osigurali su da zdravstveni turizam postane jedna od strateških odrednica Lošinja. To govori i Lječilište Veli Lošinj, koje ima ugovor sa HZZO-om, pogodno za liječenje astme, alergija i mnogih kožnih bolesti, kao što je psorijaza.

Zrak prve klase nema peludi i sličnih alergena, a od metoda se ističu talasoterapija (liječenje morem), heliomarinoterapija (liječenje suncem i morem) te aromaterapija.

Zdravlje je u vama – probudite ga u Lošinju

U Hotelu Dubrovnik je također predstavljena Lošinjska prirodna kozmetika – linija mirisa otoka Lošinja.

Lovor, limun, naranča, ružmarin, smilje, lavanda… svakodnevni su mirisi Lošinja koji su omogućili 130-godišnju tradiciju aromaterapije i učinili ga “wellness otokom”. Osim što predstavljaju temelj aromaterapije koja se prakticira na otoku, oni su poslužili kao okosnica prirodne linije za poboljšanje zdravlja i njegu tijela.

Pjevačica Ivana Kindl postala je svojevrsna ambasadorica otoka Lošinja, s obzirom da na njemu ljetuje dugi niz godina. Istaknula je kako je njegove zdravstvene dobrobiti osjetila već prilikom prve posjete, s obzirom da je prehladu izliječila za samo dva dana. “Želim se kad-tad preseliti tamo jer mi sve odgovara: klima je savršena, more je fantastično, ne znam jesam li igdje vidjela takvu tirkiznu boju. Vegetacija je fantastična, ljudi su prekrasni… Ja sam uvijek u čudu kad god odem tamo kako me začarobira taj zrak”.

Gradonačelnik Grada Mali Lošinj Gari Cappelli istaknuo je povećanje popunjenosti kapaciteta svog grada za 30 posto u prva četiri mjeseca godine, usporedno s prošlogodišnjim rezultatima.

Gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli

Grad radi na projektu održivog razvoja u turizmu, poboljšava se cestovna infrastruktura koja će biti gotova sljedeće godine, pokušava se riješiti pitanje aerodroma u Malom Lošinju koji nije dostatan za slijetanje većih aviona, gradit će se marina za “mega jahte”, a hoteli svom imenu dodaju još jednu zvjezdicu i poboljšavaju svoju ponudu.

“Lošinj je turistički kraj i želi postići u turizmu ono najviše što se može postići. Grad prati projekte i pratit će ih ubuduće, a nadam se da ove nagrade koje smo dobili u zadnjih par godina nisu samo slučaj, već praćenje duže vrijeme rezultata svih turističkih djelatnika, svih obrtnika i mještana”, ponosno je istaknuo gradonačelnik Cappelli.

Gastro specijaliteti Lošinja u Hotelu Dubrovnik

Do kraja svibnja u hotelu Dubrovnik imat ćete priliku isprobati lošinjske specijalitete u restoranu Piccolo Mondo. Uživajte u lešo pečenoj mladoj janjetini na lošinjski, obloženoj mladim povrćem i krumpirom s ružmarinom i timijanom; rižotu od kvarnerskih škampa s kolutićima od zelenih maslina; janjećem žgvacetu sa zelenom paštom i šparogama; plemenitom bijelom ribom na žaru s komoračem i drugim lošinjskim specijalitetima. Ostatak jelovnika pročitajte na stranici Hotela Dubrovnik: Dani Lošinja, a za sve informacije i rezervacije nazovite 00385 1 4863 590.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo