Hoće li "lip lift" ili podizanje usana zamijeniti popularne filere? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Hoće li “lip lift” ili podizanje usana zamijeniti popularne filere?

Ovaj zahvat postoji već neko vrijeme, ali tek sada je postao popularan

Beauty stručnjaci kažu da od kad je Meghan Markle nastupila na scenu i počela promovirati više prirodan look, mnoge dame odlučuju se za baš takav izgled. Velike i neprirodne usne više nisu poželjne, a čak je i najmlađa sestra iz carstva Kardashian-Jenner, Kylie Jenner, izvadila filere iz svojih usana, koji su joj bili zaštitni znak već godinama. Fileri su utoliko različiti od podizanja usana jer ako niste zadovoljni izgledom, jednostavno možete pričekati da se “otope” s vremenom ili ih izvaditi bez problema. Dakle, podizanje usana nije za one koji nisu 100 posto sigurni da to baš žele. 

Kako se radi “lip lift”?

Zahvat se radi pod lokalnom anestezijom i odmah nakon može se ići kući. Rez se nalazi ispod nosnica, a šavovi se odstranjuju nakon otprilike sedam dana. 

Grudi u prvom planu – estetskim zahvatom do čvrstih i istaknutih bradavica
Prosječna udaljenost baze nosa od ruba gornje usne je oko 1,2 do 1,5 cm. Starenjem se gornja usna produljuje, a “lip liftom” se smanjuje za udaljenost i podiže usnica. Skraćivanje i podizanje usne ne samo da pomlađuje izgled, nego i mijenja izgled, odnosno omogućava oblikovanje usana kakvo se ne može postići filerima. 

Napravite sami njegujući balzam za usne
Ako je gornja usna tanka i rub slabo izražen, a Kupidov luk ne postoji, ovo je idealan slučaj za podizanje usana. Na taj način skratit će se i podići gornja usna, naglasiti Kupidov luk. Ovakav je efekt dugotrajan.

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo