Psiha

Psiha

Kada je pametno partneru reći da ste ga prevarili, a kada nije

Ne postoji konkretan odgovor na ovo pitanje, ali ako ste prevarili partnera, o nekim biste stvarima ipak trebali razmisliti

U konačnici vi ste jedina osoba koja će odlučiti što je ispravno napraviti, ali ipak donosimo nekoliko faktora o kojima je važno razmisliti.

Kada je dobro razmisliti treba li prevaru zadržati za sebe?

Ako je bila greška – nema opravdanja za prevaru, ali postoji razlika između seksa za jednu noć i veze koja se održava mjesecima. Ako ste napravili jednu grešku i iskreno se kajete, možda time ne bi trebalo opterećivati partnera.

Ako želite ostati u vezi –  ako ste prevarili  i požalili te ste sigurni da želite ostati u ovoj vezi. Zaboravite na tu jednu grešku i krenite dalje kao bolja osoba.

Ako ste željeli vratiti milo za drago –  ako ste prevarili partnera samo kako bi ga kaznili za njegovu prevaru, ipak razmislite treba li to njemu priznati. Ništa pozitivno ne može nastati od ove situacije.

Ako želite prekinuti vezu –  ako ste prevarili partnera jer želite izaći iz postojeće veze, nema smisla govoriti pritom i da ste ga prevarili.

Kada je pametno reći istinu o prevari?

Ako partner sumnja – ljudi često imaju šesto čulo oko takvih stvari, ako partner ispituje i osjeća se nesigurno, pošteno je reći istinu i ne dopustiti da osoba doživi problemom poput gubitka samopouzdanja ili ignoriranja istine . Nema ništa gore nego kad osjećate istinu a partner vas uvjerava u laž.

Ako netko drugi zna  – ako većina vaših prijatelja zna za prevaru, poštedite partnera takvog života i tuđih pogleda i recite mu u lice istinu.

Ako osoba s kojom ste prevarili partnera želi reći istinu – tu se nema što razmišljati, dužni ste prvi reći partneru što ste napravili, a ne čekati da mu ta treća osoba kaže.

Ako ste imali nezaštićeni seksualni odnos –  ako postoji i najmanja šansa da se vaš partner može zaraziti nekom bolesti, vaša je dužnost priznati prevaru jer se radi o rizičnoj situaciji gdje partneru doslovno možete uništiti život.

A. A.

Foto: Shutterstock

Top 5 razloga zašto žene varaju muškarce koje vole

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo