Psiha

Psiha

Kako ljetovati s ljubimcem? Pratite ova 3 savjeta (znamo i najbolje plaže za pse)

Shutterstock

Većina vlasnika pasa povest će ih sa sobom na ljetovanje, mačke više vole ostati u svojoj kući, a kunićima putovanje i nepoznata okolina stvaraju stres.

Savjeti za ljetovanje s kućnim ljubimcima:

1. Pazite i na dob

I dob može biti presudna za odluku hoćete li kućnog ljubimca povesti na ljetovanje. Starije životinje teže podnose putovanja i vrućinu, a to je dodatan stres i za bolesne ljubimce. Visoke temperature ne podnose ni brahicefalični ljubimci (psi, mačke, kunići) jer zbog otežanog disanja teže ohlade tijelo.

U ovih 5 situacija pas najčešće ugrize čovjeka! Naučite kako se pravilno ponašati

2. Savjet veterinara

Pri bilo kakvoj sumnji, dobro je prije puta potražiti savjet veterinara. Odsjedate li u hotelu, ali i u privatnom smještaju, raspitajte se smijete li dovesti ljubimca. Budite spremni pronaći rješenje ako se ostali gosti bune da vaš pas laje ili da je ptica preglasna kad vas nema.

3. Plaže za pse

Kako najviše turista dolazi sa psima, za njih je na obali sve više plaža za kupanje. Onu u Crikvenici, na kojoj je i poznati kafić za pse Monty, među pet svjetskih destinacija uvrstio je i Booking.com. U Istri i na Kvarneru plaže su najbrojnije. U Puli i Rijeci ih je nekoliko, a ima ih u Novigradu, na Pagu, Cresu, Lošinju i Krku. U Dalmaciji su na Braču, Hvaru, Visu, Pagu, u Splitu, Trogiru i Dubrovniku. Iako su plaže prilagođene i namijenjene psima, treba poštivati određena pravila ponašanja. Nije dobro da vaš ljubimac smeta drugima, jer i oni su na odmoru. 

Stručnjak savjetuje: Voditi ljubimca sa sobom na odmor ili dogovoriti čuvanje?

S. Č./magazin Putovanja

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo