Psiha

Psiha

Knjige za odmor i opuštanje: Koju god da odaberete, ne možete pogriješiti

Shutterstock

Predstavljamo naslove koje nećete ispuštati iz ruku ove jeseni: od napetih romana do inovativnih priručnika.

Zovi me svojim imenom

U svjetskom bestseleru Zovi me svojim imenom (Call me by Your Name, 2007) američkog autora Andréa Acimana u središtu je razvoj romantične veze između intelektualno nadarenog i radoznalog 17-godišnjeg židovskog dječaka i gostujućeg 24-godišnjeg američkog židovskog doktoranda u 1980-im godinama u Italiji.   

Sve same laži     

Roman “Sve same laži” ne silazi s popisa najprodavanijih naslova, a prema uglednom časopisu Sunday Times bio je najprodavaniji roman 2018. godine. Mackintosh je zbog svog posebnog stila pisanja u kojem se na sredini romana dogodi neočekivani obrat proglašena kraljicom šokantnih preokreta. Takav stil pisanja postao je prepoznatljiv u svim njezinim romanima, a svoje ideje i inspiracije crpila je iz policijskog iskustva.     

14 neobičnih, ali korisnih vježbi za mozak koje možete raditi svaki dan

Bijela lavica

“Bijela lavica” knjiga je idealna za sve zaljubljenike u neobične kriminalističke priče, protkane hladnoćom sjevera. U svom trećem slučaju inspektor Kurt Wallander nalazi se pred možda najtežim slučajem u svojoj karijeri. Sve počinje nestankom jedne švedske posrednice za nekretnine. Mnoge pojedinosti ubrzo počinju ukazivati na paklenu zavjeru međunarodnih razmjera.     

Arhetipovi esencijalnih ulja

Spojivši znanstvene spoznaje s drevnim duhovnim mudrostima te pridodavši esencijalnim uljima arhetipove, Zrinka Jezdić kreirala je integrativnu aromaterapiju kao konkretan i jedinstven alat za rad s nesvjesnim. Namijenjen je onima koji teže osobnom i duhovnom rastu, samospoznaji te otkrivanju vlastitih potencijala. Energije arhetipova su u našim psihama stvarne i djeluju na naše živote.     

Volite li “Pedeset nijansi sive” ovih 5 ljubavnih romana ćete obožavati!

Dijeta po arhetipovima

U Dijeti po arhetipovima autorica, nutricionistica i praktičarka funkcionalne medicine Dana James, pomaže čitateljicama prekinuti začarani krug osjećaja koji ih sprečava da vole sebe te objašnjava koji hormoni uzrokuju skladištenje masnog tkiva na trbuhu, bedrima i bokovima. Autorica predstavlja model arhetipova koji će mnogim ženama pomoći da promijene prehrambene navike i žive sretan život.     

Da ovu jednostavnu naviku preuzmemo od Japanaca, bilo bi nam svima ljepše u životu

 M. P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo