Psiha

Psiha

Koja biste pitanja trebali postaviti partneru ako ste novoj vezi

Prva faza ljubavne veze zapravo ne najbolji dio. Tada bolje upoznajemo osobu, saznajemo što voli, a što ne i još više se zaljubljujemo.

Iako ste vjerojatno u sedmom nebu, trebali biste razgovarati i o nekim pomalo neugodnim temama, a to savjetuju i stručnjaci za intimne odnose. Postavljanjem pitanja u temelje veze ugradit ćete povjerenje, sigurnost, a posebice onu emocionalnu. Psihoterapeuti kažu da parovi na početku veze skrivaju neke stvari ili ne govore istinu i to ih dovodi do problema kasnije

Ono što pitate je važno, ali i način na koji pitate. Pa umjesto da napravite policijsko ispitivanje partnera i dajete ultimatume, neka to bude sve iz znatiželje kako biste kao par mogli rasti. 

Što ako vas vaš partner uopće seksualno ne privlači?

Odgovori koje vam vaš novi partner daje mogu biti tragovi kako će veza napredovati dugoročno. Evo o čemu trebate razgovarati…

Zašto se debljamo kada smo zaljubljeni?

Kako se osjećate u vezi prošlih veza

Nemojte ovo pitati kako biste saznali sve o bivšima, slušajte kako vaš partner govori o svojoj bivšoj ljubavi i kako su stvari završile. Ovako možete saznati čemu ga je ova veza naučila, ako se grize zbog nečega ili stvar još nije završila. 

Umjesto da pitate zašto je prošla veza završila, pitajte što su naučili iz cijelog tog iskustva. Pokušajte saznati kako je ta veza utjecala na njih. 

Ako vam je cilj biti u sretnoj vezi, izađite kratko iz vlastitih cipela i probajte partnerove

Jesu li se testirali na spolne bolesti

Čak i ako ste već spavali sa svojim novim partnerom, trebali biste razgovarati o seksualnom zdravlju. Kada su se zadnji put testirali, koji im je status i jesu li bili seksualno aktivni s nekim nakon toga. Ako se nikada nisu testirali, otiđite zajedno, a ako odbijaju, moguće da nešto skrivaju. 

Kako provode slobodno vrijeme

Već znate da među vama postoji kemija, no hoćete li se slagati i u budućnosti, ovisi o tome možete li se družiti u slobodno vrijeme. 

Što misle o braku

OK, nećete pitati novog partnera želi li vas zaprositi, ali mudro je razgovarati o dugoročnim planovima. Ako se u tome ne slažete, moguće je da veza neće uspjeti, jer rijetko tko nađe kompromis oko ovako važne stvari. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo