Psiha

Psiha

Međunarodni otvoreni kup Hrvatske u plesu 2014.

U Zagrebu će se plesati na Međunarodnom otvorenom kupu Hrvatske u plesu, od 12. – 16. travnja u sportskoj dvorani Prirodoslovne škole Vladimir Prelog (Vukovarska 269), jednom od najvećih plesnih natjecanja na našim prostorima.

Organizatori natjecanja Hrvatski show dance savez i plesni klub Megablast, trenutno jedan od najtrofejnijih plesnih klubova u Hrvatskoj, najavljuju 1500 natjecatelja iz dvadesetak plesnih klubova iz cijele zemlje i okolice.

U kategorijama pojedinaca, parova, trija, timova, malih grupa, formacija i produkcija, natjecat će se u plesnim disciplinama hip-hop, break dance, disco dance, electric boogie/popping, street show, salsa, mambo, disco fox, show dance, modern, step i jazz dance i to po pravilima International Dance Organizationa (IDO)

Promicanje plesne djelatnosti

Hrvatski show dance savez (HSDS) je nacionalni plesni savez kojemu je primarni cilj promicanje i širenje plesne djelatnosti kao sportske. Svojim aktivnostima djeluje na razvoj uličnih plesova, umjetničkih plesova te parovnih plesova na području cijele zemlje. Danas članstvo u Hrvatskom show dance savezu zauzima 19 plesnih udruga odnosno 1329 registriranih natjecatelja iz gotovo svih državnih regija.

Megablast, klub koji je u početku trebao zadovoljiti kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena mladih ubrzo je prerastao te okvire i uključio se u postizanje viših estetskih i plesnih ciljeva koji su doveli do nastupa na državnim i međunarodnim natjecanjima. Višegodišnjim sudjelovanjem kluba na natjecanjima nisu izostali ni rezultati tako da danas raspolažu s više od 200 odličja. Višestruki prvaci Hrvatske te četverostruki svjetski prvaci, osim sudjelovanja na natjecanjima ističu se i kao organizator istih. Klub je ostvario preko 20 organizacija prvenstava u plesu na državnom nivou.

Dobne skupine natjecatelja:

  • mini kids do 7 godina
  • djeca do 11 godina
  • juniori od 12 do 15 godina
  • seniori od 16 godina
  • seniori2 od 31 godine.

Cijene jednodnevnih ulaznica za gledatelje su 30,00 kn.

Sve informacije potražite na www.megablast.hr ili na facebook stranicama HSDS-a i Megablast.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo