Psiha

Psiha

Mitovi i istine: Nemojte piti kavu i uzimati tablete protiv bolova prije depilacije

Brijanje nogu prvi put u životu, može biti malo stresno, a prva bikini depilacija je stvarno užasavajuća! No glatke noge su – neprocjenjiv osjećaj!

Postoje mnoge nepoznate činjenice o depilaciji. Neke su apsolutno neistinite, a neke su stvarno istinite. 

Istina: Nakon depilacije dlačice rastu tanje 

Da, da, da! I ovo je jedna od glavnih prednosti depilacije. Ako se mučite sa jakim korijenom i crnim dlačicama koje su poprilično guste, izaberite depilaciju! I ne odustajte, depilirajte se redovito. Osim toga, što se češće budete depilirali, to će manje boljeti jer će dlačica biti manje i bit će tanje. 

Mit: Dlačice rastu deblje i tamnije nakon brijanja

Možda je osjećaj takav, ali ovo nije istina. Brijanjem uklanjate samo gornji sloj dlačice tako da je nemoguće da utječe na njenu boju, jer je ona duboko u koži, odnosno to određuje folikul dlake. 

Istina: Nemojte skraćivati dlačice prije depilacije

“Malo se urediti” prije odlaska kod kozmetičarke, zaista nije potrebno! Moguće da ćete ih skratiti previše i onda ste ih bezveze puštali. Ostavite to profesionalcima. Idealna duljina dlačice je duljina zrna riže, ali nemojte se brinuti ako su dulje od toga. Ako se nakon godina brijanja odlučite prebaciti na depilaciju, preporučamo da pustite dlačice oko tri tjedna. 

Osam stvari koje morate znati prije nego obrijete ili izdepilirate stidne dlačice

Mit: Brijanjem ćete “skinuti” boju s tijela 

Ako ste taman pocrnili i mislite da ćete britvicom sastrugati preplanulu put, nemojte brinuti! Žilet na britvici ne može prodrijeti toliko duboko da dođe do stanica s pigmentom. Zapravo, brijanje i pilinzi mogu vam dati još ljepšu kožu i sjaj. No ako govorimo o “umjetnom” tenu, moguće je da će se malo skinuti ako se brijete.

Mit: Nemojte se brijati iznad koljena

Ovo je mit koji nastane negdje u srednjoj školi, ali doslovno nema veze s istinom. Zapravo je ovo stvar izbora. Neki se briju iznad koljena, a neki ne. 

Devet trikova zbog kojih će koža nakon brijanja dulje biti glatka!

Istina: Zbog depilacije češće se javljaju urasle dlačice

Depilacija uzrokuje više uraslih dlačica nego brijanje jer dlačice nakon depilacije rastu puno tanje pa nekad ne uspiju probiti kožu. Problem riješite laganim pilingom. 

Istina: Nemojte piti kofein prije depilacije

Da, da, ovo je istina! Kofein čini kožu osjetljivijom na bol, a isto vrijedi i za neke tablete protiv bolova, koliko god nelogično to zvučalo. Ako u tabletama ima kofeina, onda će djelovati tako. Najmanje će vas boliti ako odete kod pravog profesionalca koji zna što radi. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo