Psiha

Psiha

Nikada nećete pogoditi koji će vas to hobi najviše opustiti

Shutterstock 1048630736

Svi smo malo napeti posljednjih mjeseci, ali postoji jedan opuštajući hobi koji vam može spasiti dan

Ne mora se puno govoriti o tome kako je ova godina teška za cijeli svijet, uz pandemiju, proteste, potrese… Svima nam je potrebno malo predaha…

Američka asocijacija psihologa je provela anketu o tome koji su osjećaji izbili na površinu od kad traje pandemija, a čini se da su najizraženiji osjećaj ljutnje i straha, i oni su u porastu. U srpnju je 40 posto ljudi izjavilo da osjeća frustracije, a 24 posto da osjeća strah, dok ih 18 posto osjeća ljutnju.

Kako zaspati za 10, 60 ili 120 sekundi? Evo nekoliko nevjerojatnih metoda

Pa kako se opustiti? Nedavna je studija pokušala otkriti koji je to najbolji hobi za sve nas i ispada da se je to: Pletenje.

Opuštanje je nužno za dobro zdravlje

Možda vi baš uživate biti po stresom, možda vas rokovi motiviraju, ali previše stresa, posebno povezanog  s pandemijom i novim okolnostima u obiteljskom životu i nije tako dobra stvar“. „Kada je tijelo pod napadom stresa, aktivira se reakcija – bori se ili bježi. Tada se otpušta hormon kortizol, a prevelike količine mogu utjecati na svaki dio tijela“, navodi dr. Charles Parks Richardson. Duboka relaksacija može vas maknuti iz tog stanja kako bi se tijelo oporavilo.

11 nevjerojatnih razloga zašto piti vodu s limunom, a neki će vas potpuno iznenaditi

Pitanjem koji je hobi najbolji za relaksaciju bavili su se i i drugi pa je tako portal DIYs.com, ispitivanjem 2,379 osoba došao do zaključka da su to vrtlarenje, kuhanje, planinarenje i tai chi. Vi pronađite idealan hobi za sebe.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo