Psiha

Psiha

Nova predstava za male bebe u Maloj sceni!

Kazalište Mala scena, u suradnji s kazalištem ActLab iz Zagreba, premijerno će izvesti predstavu za najmlađe gledatelje (one od 1,5 godine na više) “Priča o vodi” autora Jelene Vukmirice i Marka Makovičića.

Ovaj glumački i bračni par odlučio je napraviti predstavu o vodi kao elementu koji pokreće i daje život. Redateljica Jelena Vukmirica o predstavi kaže: “Voda teče, neuhvatljiva je i tvrdoglava, ne da se tlačiti, uvijek pronalazi put, utažuje žeđ, čisti, stvara glazbu, čuva bebu u trbuhu, omogućuje život svim živim bićima – voda nadahnjuje”.

Predstava “Priča o vodi” inspirirana je karakterom vode i mogućnostima koje ona pruža za igru. Autorima i izvođačima voda predstavlja neiscrpan izvor mašte, igre i zabave; kroz kazališnu igru istražuju i upoznaju sve njezine aspekte ulazeći u čarobni vodeni svijet gdje voda postaje prijatelj i partner u igri.

Jelena i Marko, koji (u alternaciji) u predstavi i igraju, uživljavaju se u dječju perspektivu nadahnuti igrom vlastita djeteta, njegovom neizmjernom radošću i oduševljenjem nečim naizgled tako jednostavnim kao što je – sićušna kapljica vode. Kostime za predstavu osmislila je Hana Letica, scenografiju Petra Held, za svjetlo je odgovorna Željka Šaravanja, likovno oblikovanje osmislio je Damjan Uzelac, a fotografkinja je Ana Šesto.

Raspored igranja ove nove predstave za bebe možete pogledati na internetskoj stranici kazališta Mala scena, a svečana će se praizvedba održati u četvrtak, 3. studenoga u 17 sati.

Mala scena i ActLab članovi su Mreže neovisnih kazališta i kazališnih
družina u Republici Hrvatskoj te je ova produkcijska suradnja proistekla
iz potrebe za povezivanjem na neovisnoj kazališnoj sceni.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo