Psiha

Psiha

Otkrijte tajne starog Zagreba u noćnoj turi “Tajne Griča”

Kostimirani povijesni i fikcionalni likovi vodit će vas kroz povijest Gornjeg Grada. Prošećite kroz povijest s Petricom Kerempuhom, Sinišom i Nerom, Mandušom, vješticama, vitezima i Matijom Gupcem.

Uzbudljiva, romantična i misteriozna interaktivna kazališna noćna tura Tajne Griča namijenjena je posjetiteljima i građanima Zagreba koji žele upoznati povijesnu i tajnovitu stranu glavnoga grada. Posjetitelji aktivno sudjeluju u različitim igranim događajima iz povijesti Zagreba, od kojih će ih neki naježiti, a neki raznježiti.

Obilazak je temeljen na povijesnim činjenicama, na romansiranoj povijesti preuzetoj iz romana Marije Jurić Zagorke, te na poznatim gradskim legendama. Noćna tura “Tajne Griča” posebna je zbog večernjeg termina te kostimiranih povijesnih i fikcionalnih likova koji na slikovit i interaktivan način predstavljaju gradsku povijest, te jamče novi doživljaj poznatih lokacija.

Noćna turneja počinje kod spomenika Andriji Kačiću Miošiću na uglu Ilice i Mesničke ulice, a sam obilazak se nastavlja na Kapucinskim stubama, gdje grupu dočekuje slavna spisateljica i prva hrvatska novinarka Marija Jurić Zagorka.

Tijekom obilaska posjetitelji susreću Mandušu, Neru i Sinišu iz Zagorkinih romana, ali i Petricu Kerempuha i njegovu glumačku družinu koja će im kroz predstavu ispričati priču o seljačkoj buni i Matiji Gupcu. Tu su još i vitezovi, nažigač i noćobdija, pokoja prava vještica, kao i razni drugi likovi i događaji iz udžbenika i romana, isprepleteni u zavodljivu i tajanstvenu priču o Gornjem Gradu.

Šezdesetak minuta šetnje po Griču, uz svjetlo lanterni i druženje sa Zagorkom u svakom je slučaju sjajan početak ljetne večeri. Za kraj vas čeka zakuska uz starogradske popevke u kavani Cinkuš.

Noćnu turu “Tajne Griča” zajedničkim snagama
organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult
promocija d.o.o.

Kada?

Svakog petka i subote od svibnja do kraja godine. Zanimljivo, petkom se tura izvodi na hrvatskom, a subotom na engleskom jeziku.

Trajanje

Noćna tura počinje u 21 sat i traje jedan sat.

Prodaja ulaznica

Svoju ulaznicu za Tajne Griča možete kupiti po cijeni od 150 kuna (odrasli), tj. 100 (djeca do 12 godina) u poslovnicama Kompasa, Integrala Zagreb, Atlas Airtoursa, putem portala Ulaznice.hr ili prije početka ture na samoj lokaciji uz obaveznu rezervaciju na broj 091 4615 672 i 091 4615 677. Privatnim/grupnim turama (1-35 osoba) odobrava se popust od deset posto.

Cijena karte uključuje vodiča Mariju Jurić Zagorku, licitarsko srce i zakusku uz starogradske popevke u kavani Cinkuš. Prisjetite se slavne zagrebačke prošlosti i dragih likova posebnom noćnom turom!

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo