Otkrivamo 10 zdravih navika Branke Krstulović - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Otkrivamo 10 zdravih navika Branke Krstulović

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Branka Krstulović se uvijek pridržava svojih zdravih navika, provjerite koje su ….

Prekrasna bivša Miss Hrvatske i Europe, a danas uspješna poduzetnica, majka i supruga, Branka Krstulović, svoju ljepotu njeguje kvalitetnim snom, a dobro raspoloženje optimizmom!

1. Za piće samo voda

Pijem samo vodu čitav dan, a svako jutro iscijeđenu svježu naranču, jer ne jedem voća koliko bi trebala. Ujutro popijem i kavu.

2. Teretana

Nastojim otići u teretanu bar jednom tjedno. Voljela bih više, ali nemam vremena. Tješim se da je igra s mojim sinovima isto vježba.

3. Umjerenost u jelu

Jedem zdravo, tu sam najdiscipliranija. Jednostavno ne volim junk food. Dozvolim si pizzu, ali nju ne smatram nezdravom, posebno ako je prava, tanka talijanska…

Volim jesti sushi, povrće, kuhanu juhu… to je kod nas svaki dan na stolu. Namirnice kupujemo na placu, meso također te domaća jaja..i kuha se domaće svaki dan. Vjerujem da je ključ zdravlja prehrana i nisam tip koji bi trpao u sebe samo da nešto pojede. Važno je konzumirati više obroka, umjesto jedan dnevno.

4. Gluten

Mislim da ga je bolje izbjegavati. Nemam zdravstvenih problema, niti alergija, ali primjećujem da je prehrana bez njega zdravija. Zato i nisam disciplinirana do kraja, ali nastojim ga manje jesti.

5. Spavanje

Čitav tjedan se budim ranije, ali vikendom volim odspavati do 10 sati. To me vrati u žive. Malo spavam i nije mi dosta, pogotovo što sam noćni tip i idem kasnije spavati, ali primjećujem da kad se naspavam moje lice bljesne. Logično je da uz troje djece i posao ne mogu spavati koliko bi htjela, ali beauty sleep je jako važan!

6. Masaža

Volim dobru tajlandsku masažu. Bilo je situacija kad su me spašavale, posebno kad su moja djeca bila u fazi -samo nosi…danas bih na masažu voljela otići jednom tjedno, ali na kraju ispadne jednom mjesečno. Stvarno me relaksira i  opusti, pogotovo ako je prije nje sauna.

7. Optimizam

Optimizam je moja deviza – uvijek mislim pozitivno i dosta se smijem, zezam jer mislim da to može utjecati na zdravlje. Zdrava sam, bar za sada, i ne idem često doktorima – osim jednom godišnje na obavezan pregled grudi te kod ginekologa koji je za ženu u mojim godinama nužan.

8. Grickalice

Njih ne konzumiram, ali volim kokice koje mislim da su prirodne te volim kikiriki – onaj u ljusci. Između čipsa, smokia i tih stvari, radije biram kokice koje i moji sinovi obožavaju, pa ih se osim u CineStaru i doma sprema često.

9. Bez cigarete

Pušenje je štetna navika, a ja sam uspjela prestati puštiti još prije 10 godina, a ovim putem svima poručujem da bi trebali i oni! Osim što ćete se osjećati bolje, ljepše ćete i izgledati.    

10. Njega kože

Iako sam cijelo ljeto na moru, nikada ne zaboravim zaštititi lice kremom sa zaštitnim faktorom 30. Koža pamti svako izlaganje suncu stoga i tijekom zime koristim zaštitne kreme.

Ana Abrahamsberg/Moje zdravlje

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Otkrivamo i 10 zdravih navika Vanne i Luke Nižetića

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo