Otkrivena tajna savršenog tijela Gisele Bundchen! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Otkrivena tajna savršenog tijela Gisele Bundchen!

Foto: Shutterstock

Nije iznenađenje informacija kako sportaš Tom Brady i model Gisele Bundchen imaju strog režim prehrane i plan tjelovježbe, ali vjerojatno nitko nije očekivao kako se njihova dijeta sastoji od 80 posto povrća.

U intervjuu za Boston.com, Allen Campbell, kuhar slavnog para, izjavljuje kako se njihova prehrana svodi na povrće, organski i lokalno uzgojeno; ” Moja je filozofija kako je dijeta bazirana na povrću vrlo zdrava te sprečava razvoj raznih bolesti“. Na njihovim tanjurima se može pronaći i puno cjelovitih žitarica poput smeđe riže, kinoje, prosa i grahorica.

Uz povrće, u njihovoj kući se jede i meso s malo masti, a ono čini i preostalih 20 posto prehrane slavnog para. Kuhar za njih bira organsku govedinu od krava koje su jele svježu travu, a povremeno se priprema patka i piletina. Od ribe najčešće odabiru kuhani losos.

Navodno i njihova djeca jedu iste namirnice i u njima uživaju, a kompletna obitelj izbjegava šećer, kofein, mliječne proizvode, bijelo brašno i sol.

Na pitanje koji je razlog tako striktne prehrane, šef Campbell pojašnjava kako konzumacija šećera uzrokuje kiselost tijela što pak može uzrokovati razvoj bolesti.

A. A.

Foto: Shutterstock

Koje su zdrave navike Bojane Gregurić Vejzović?

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo