Psiha

Psiha

Ovih 6 stvari možete bez grižnje savjesti odmah baciti iz kuhinje

Shutterstock 165369386

Ovo je za vas jedan od najtežih zadataka?

Vrijeme je za veliko čišćenje kuhinje? Donosimo vodič kako se riješiti stvari koje vam ne trebaju.

1. Rezač za jabuke koji je jednom korišten

Iz nekog se razloga teško riješiti stvari iz kuhinje koje smo koristili samo jednom, a najlakše je započeti sa stvarima koje stvarno ne koristite. Rezač za jabuke, lubenice ili avokado sigurno niste koristili mjesecima pa ga se možete bez grižnje savjesti i riješiti.

Evo zašto obavezno morate nabaviti ovakav spremnik za sol!

2. Posude koje ne koristite

Niste posebni ako u kuhinji imate previše tanjura, čaša za vino, posluživaća ili šalica. Realna je slika da koristimo uvijek iste tanjure….  Ograničite broj posuda i tanjura koje imate u kuhinji kako bi vam kuhinja izgledala čisto.

3. Žlice za mjerenje

Ovo je jedan od korisnih alata u kuhinji ali ako su plastične i otpale s koluta na kojem se nalaze vjerojatno su posvuda. Uložite malo novca i kupite kvalitetnije koje će dugo trajati.

4. Plastične posude

Trošite li i vi vrijeme na sakupljanje raznih posuda i njihovih poklopaca po kuhinji? Pojednostavite si život i kupite staklene ili jednostavno kvalitetnije posude koje dolaze u istoj veličini. Stare reciklirajte ili nekome poklonite. Korištenjem ovih posuda izbjegavate bacanje hrane, ali i nered u kuhinji.

5. Specijalne tave koje nećete nikada koristiti

Često se dogodi da u jednom trenu pomislimo kako će se naše kulinarske vještine razviti i kako ćemo se pretvoriti u vrhunskog kuhara pa kupujemo predmete koji stoje i čekaju tu našu promjenu…

 To je otprilike kao da čuvate traperice iz osnovne škole koje nikada nećete obući. Bacite ili donirajte posude koje vam zauzimaju puno mjesta.

Ovih 5 grešaka svi radimo s mikrovalnom pećnicom jer nismo pročitali upute

6. Razni dodaci…

Ako ste uložili u ekspres lonac, razmislite o tome da onaj stari poklonite prijateljici, nema smisla držati ih jer će vam možda jednom poslužiti. Ako ste kupili novi mikser, stari vam više neće trebati, a isto se odnosi na mlinac za kavu.

Zavirite u elemente u kuhinji i procijenite što stvarno koristite, a što ne. Stvari koje vam nisu od koristi, slobodno bacite. Čišćenje kuhinje tako da se riješite stvari koje vam ne trebaju može donijeti samo korist jer čete manje čistiti te imati prostora za stvari koje koristite svakodnevno.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo