Psiha

Psiha

Top 5 europskih vinskih destinacija

1. Toskana, Italija

Iskusni poznavatelji vina tvrde kako je u Toskani nemoguće pronaći bocu lošeg vina! Tako čak i najskromnije vinarije skrivaju izuzetne i iznimno kvalitetne primjerke. Neki od njih su Chianti, Vernaccia di San Gimignano i “Super Toskanac”. Ako planirate putovati u Toskanu, predlažemo da jedno popodne odvojite za šetnju toskanskim vinogradima. Nećete požaliti.

Tuscany Photos
This photo of Tuscany is courtesy of TripAdvisor

2. Aquitaine, Francuska

U ovom dijelu Francuske se proizvodi Château d’Yquem, jedno od najprestižnijih svjetskih vina. O kolikoj količini prestiža je riječ? Obožavao ga je Thomas Jefferson, a boca iz 1811. godine je prodana za na prošlogodišnjoj aukciji za $117,000. Riječ je o najvećem iznosu ikad izdvojenom za bocu vina.

Aquitaine Photos
This photo of Aquitaine is courtesy of TripAdvisor

3. Provansa, Francuska

Ako ste jedan od ljubitelja rosé vina, onda je pravo vrijeme da se otputite u Provansu kako biste isprobali neke od najboljih svjetskih primjeraka. Osvježavajuće, suho vino roze boje (spravljeno od crvenog grožđa) odlično paše uz hranu obogaćenu češnjakom, kao što je aioli umak od češnjaka koji je specifičan za provansalsku kuhinju.

Provence Photos
This photo of Provence is courtesy of TripAdvisor

4. Porto, Portugal

Poznat je po gustom i slatkastom vinu Portu koje se proizvodi u vinskim podrumima (adegas) Starog grada uz rijeku, Vila
Nova de Gaia
. Ako vam se kombinacija vina i čokolade čini primamljiva, pronađite vinarije koje nude kušanje ove jedinstvene kombinacije. Iskusni poznavatelji vina tvrde kako ova kombinacija predstavlja pravi raj za okusne pupoljke.

Porto District Pictures
This photo of Porto District is courtesy of TripAdvisor

5. Costa de la Luz, Španjolska

Ako volite sherry vino, Costa de la Luz je nezaobilazna destinacija. Preko 60 vinarija u ovom dijelu Španjolske proizvodi razne vrste sherryja. U neke od njih spada: manzanilla, kremasti sherry i amontillado. Sherry i manzanilla idealna su ljetna vina i zato što jako dobro pašu uz laganu hranu.

Costa de la Luz Photos
This photo of Costa de la Luz is courtesy of TripAdvisor

Izvor: www.tripadvisor.com

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo