Psiha

Psiha

U teoriji se ne može preživjeti ako se 35 godina jede samo čips i čokolada, upozoravaju stručnjaci

Uz sve atraktivne nastupe talentiranih natjecatelja hrvatskog Supertalenta, škot Stevie Starr jučer je svojim nastupom ostavio publiku i žiri bez daha.

Tijekom svog nastupa Stevie je progutao sve što je prethodno stavio na stol – čavao, novčiće, balone… Ali ne leži samo u tome njegov poseban talent, naime on sve što proguta vrati van kroz usta tako da sve stvari ostanu poputno suhe. 

Objasnio je da to uspijeva jer ima kontrolu nad time, te da mu je možda pomoglo to što je kao dijete živio u domu i gutao novčiće kako bi sakrio džeparac od druge djece. 

Koje su namirnice bogate nutrijentima?

Gastroenterolozi koje smo upitali za mišljenje nisu htjeli “površno” i bez pregleda komentirati njegov nastup i  poseban talent.

Kao da ovo što radi nije dovoljno, natjecatelj je izjavio da 35 godina ne jede ništa osim čipsa i čokolade! Zanimalo nas je može li uopće preživjeti od samo dvije namirnice i kakve su posljedice, na što je prof.dr.sc. Darija Vranešić Bender dogovorila:

Teorijski se ne može preživjeti od samo dvije namirnice i sigurno se moraju razviti deficiti ako se konzumiraju samo čips i čokolada. Razlog je jasan – u organizam se ne unose dovoljne količine svih esencijalnih nutrijenata, koji se mogu dobiti isključivo konzumacijom hrane. 

Ordinacija.hr

Foto: NovaTv

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo