Psiha

Psiha

Zagrijte se za koncert Jeana Michela Jarrea dvostrukim albumom

Diskografska kuća: Dreyfus
Distributer: Menart
Godina izdanja: 2011.

Francuski virtuoz i začetnik elektronske glazbe Jean Michel Jarre započeo je svoju svjetsku turneju ” World Tour 2011″, a Zagreb je njegova treća stanica, nakon premijerne Sofije i Beograda. Obožavatelje očekuje ambiciozno zamišljeni, nezaboravni audio-vizualni doživljaj te savršeno spajanje nevjerojatnih scenskih efekata koji integriraju najnoviju tehnologiju zvuka i svjetla.

Francuski skladatelj i tekstopisac koji je prodao više od 80 milijuna albuma svoju je diskografiju zaokružio netom objavljenim dvostrukim albumom “Essential and Rarities”. Dvostruko izdanje uključuje ukupno 31 pjesmu, rijetke i remasterirane snimke. CD Essential s 15 pjesama među kojima su “Oxygene2”, “Souvenir Of China”, “Magnetic Fields 1”, posvećen je Jarreovom prijatelju i izdavaču Francisu Dreyfusu koji je preminuo 2010. godine, dok CD 2 Rarities uključuje odabrane pjesme koje je Jarre napravio prije albuma “Oxygene”, odnosno u kasnim šezdesetima i ranim sedamdesetima. Nastale su u pariškom Music Research Centreu i u Jarreovom prvom kućnom studiju.

Uz to što svaki ton doživljava punim srcem stvarajući tako vrhunski elektronski zvuk obavijen emocijama, Jarre je umjetnik i kada je riječ o vizualnoj interpretaciji. Priprema uistinu visoko kvalitetne spektakle u kojima svaki glazbeni ton prati pomno odabrani vizualni efekt. Arena Zagreb sutra će prštati energijom koju će proširiti njegova glazba, a posjetitelji se mogu pripremiti na nezaboravnu audio-vizualnu ekstazu. U svakom slučaju, nema osobe koju ritam neće pokrenuti.

Francuski virtuoz koji je postao vizionar te utjecao na mnoge umjetnike nije samo vrhunski glazbenik, već i vrlo inovativan poduzetnik – izumio je “AeroDream One“, najveći i najmoćniji zvučnik na svijetu. Glazba mu je na vrhu prioriteta. Kaže kako bi glazba trebala biti nešto posebno i u središtu svakoga pojedinca.

Svakim nastupom, ali i svakim danom u privatnom životu, trudi se pokazati važnost glazbe u svijetu. Tijekom svoje karijere održavao je velike koncertne spektakle, koristeći kao pozornicu velike građevine poput piramida, Eiffelovog tornja ili čak cijele gradove zbog čega je više puta uvršten u Guinessovu knjigu rekorda.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo