Psiha

Psiha

Žene su sretnije kad su solo, jer se u vezi puno više trude od muškaraca

Istraživanje kaže da imaju “više posla u vezi”, a kad su solo posvete se sebi

Čak 61 posto ispitanih žena sretno je što nemaju partnera, je kod muškaraca to slučaj u 49 posto slučajeva. Istraživanje je provela tvrtka Mintel i zaključili su da 75 posto solo žena nisu tražile partnera za vezu u protekloj godini, dok 65 posto solo muškaraca je. 
Znanstvenici ovu pojavu objašnjavaju time da se žene koje su u heteroseksualnim vezama moraju puno više truditi, nego muškarci. Dokazano je da žene troše više vremena na zadatke i obveze u domaćinstvu, ali i imaju više “emocionalnog” posla, rekla je Emily Grundy sa Sveučilišta u Essexu. 

Milenijalci gube nevinost puno kasnije nego njihovi roditelji, s 26 godina!

Više se trude

Istraživanje pokazuje da žene troše više novaca na izgled, obavljaju više kućanskih zadataka, a osim toga trude se i oko rješavanja problema i svađa, pa je biti žena u heteroseksualnoj vezi puno teže nego biti muškarac. 

Tri glavna razloga zašto i najbolje veze propadaju

Na kraju, žene su jednostavno sretnije kad su solo nego muškarci. One su bolje u društvenim odnosima i imaju više bliskih prijatelja kojima se mogu okrenuti u trenucima kad im je potrebno. 

Dosadašnja istraživanja potvrdila su kako žene koje nemaju partnera imaju bolji društveni život i više prijatelja, u usporedbi sa ženama koje su u vezi, dok je muškarcima obrnuto. Oni kada nemaju partnericu, manje se druže s drugima i inače su manje aktivni u društvenom životu. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo