Psiha

Psiha

Ovo su neočekivani potezi zbog kojih se netko može zaljubiti u vas

Shutterstock

Iako mnogi od nas vjeruju da se prava ljubav dogodi na prvi pogled, čini se da postoje određeni faktori koji će povećati šanse da je prije pronađete.

Prema brojnim istraživanjima, neki od tih faktora uključuju nedostupnost, kućnog ljubimca i gestikulacija.

Glumite da ste nedostižni: Studija iz 2014. godine je pokazala kako muškarci više žele ženu ako je nezainteresirana – ali to će ih privući samo ako su jako zainteresirani, inače ih takvo ponašanje odbija.

Pozitivni izrazi lica: Sreća je jedan od najprivlačnijih faktora kod žena, ali i ne kod muškaraca, barem je tako dokazala studija provedena nad 1000 ljudi. Žene su muškarcima najmanje privlačne kada iskazuju ponos, a muškarci – sreću. Zanimljivo, osjećaj stida je privlačan faktor za oba spola.

5 zapovjedi za postizanje orgazma (i zašto je poza mačke bitna)

Žene privlači već poznato, a muškarce noviteti: Svi imamo određeni tip osobe koja nas privlači, ali vjerojatnije je da će muškarac prije primijetiti novo lice. Žena će, prema rezultatima studije prvo primijetiti poznato lice i poželjeti ga za romantičan odnos, dok će kod muškarca splasnuti entuzijazam već nakon dva pogleda na isto lice.

Ako gestikulirate: Ako tražite partnera, gestikulirajte i zauzmite stav – tvrde istraživanja iz 2016. godine. Rezultati tvrde kako će netko rado opet vidjeti osobu koja puno miče rukama i ramenima u društvu.

Ako ste slični: Mnoga su istraživanja pokazala kako je poznata izreka da se suprotnosti privlače potpuna laž. Partneri koji imaju sličnu osobnost, iste želje ili planove će se bolje osjećati u svakodnevnom životu. Jasno je i zašto – jer se bolje razumiju.

Oproštajni seks neće spasiti vezu, a dobra je ideja u samo jednom jedinom slučaju

Ako gledate jedno drugog u oči 2 minute: Prilikom jednog istraživanja ispitanici su zamoljeni da gledaju jedno u drugo dvije minute nakon čega su oni izjavili kako se bude osjećaji romantične ljubavi prema drugoj osobi. Ovo daje do znanja kako je posvećenost isključivo jednoj osobi, makar na par minuta, dovoljna da se probudi želja za odnosom.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo