Psiha

Psiha

5 najgorih poza u seksu

Postoje poze koje prakticirate redovno, a ipak ne osjećate nikakav užitak. Možda je ipak bolje da ih izbacite iz svakodnevne rutine.

Neke poze intimnih odnosa nisu uvijek najbolji izbor za žene. Smanjena je mogućnost orgazma ili dobrog osjećaja. Pokušajte te poze izmijeniti ili ih zamijeniti nekim drugim.

1. Doggy stil

Zašto vam ne odgovara: Ponekad je duboka penetracija vrlo bolna. Osim toga, muškarac nekada izlazi u potpunosti izvan vas pa se vraća što može uzrokovati nedostatak vlažnosti, a time i nadraženost te bolove. Također, ova poza nije intimna, pa zato žene ne vole prakticirati tu pozu često.

Kako poboljšati pozu: Kako biste spriječili bolove zamolite partnera da potezi budu kratki i plitki, a ne duboki i brzi. Neka prstima prolazi kroz vašu kosu i leđima, a mogao bi se sagnuti i poljubiti vas. Važno je ne zaboraviti i stimulaciju klitorisa koja je uvijek dobrodošla za što bolji užitak.

2. Kaubojka

Zašto vam ne odgovara: Žene se osjećaju izloženo u toj pozi te često razmišljaju o tome kako izgledaju, a tada se teže opuštaju i uživaju u odnosu.

Kako poboljšati pozu: Ako vam zaista ne odgovara ova poza i ne osjećate se privlačno pokušajte nešto drugo. Legnite na leđa i muškarcu stavite stopala oko vrata tako da se on nalazi iznad vas pod kutem od 90º. Tako može bolje i dublje ući u vas, a oboje ćete uživati.

4 načina kako brzo preboljeti nevjeru

3. Obrnuta kaubojka

Zašto vam ne odgovara: Jednostavno svaka žena ne može doživjeti orgazam u ovoj pozi. Kada se tako namjestite morate uvijek pogađati kut jer se događa to da ne osjećate penis u sebi dovoljno dobro. Iako je poza zanimljiva i avanturistička za vas nije uvijek ugodna, a za partnera može biti i opasna.

Kako poboljšati pozu: Radije isprobajte laganiju doggy pozu. Uvijek to možete odraditi stajajući kako penetracija ne bi bila snažna i bolna.

4. Misionarska

Zašto vam ne odgovara: U ovoj pozi vas muškarac ne može zadovoljiti do kraja. Njemu naravno ova poza odgovara jer može u potpunosti kontrolirati ritam, ali vi ne možete. Pa zato teže dolazite do užitka.

Kako poboljšati pozu: Pokušajte podići koljena i približiti ih ramenima tako da vaš partner lakše uđe u vas, a vi ga istovremeno bolje osjećate.

Tražite partnera za vezu? Evo gdje ga pronaći!

5. 69

Zašto vam ne odgovara: Teško se koncentrirati na više radnji. Htjeli biste uživati, a ujedno morate i pružiti užitak. Orgazam ovisi i stanju psihičke opuštenosti, pa se teško smiriti i predati u potpunosti, ako morate razmišljati o tome kako ćete zadovoljiti partnera.

Kako poboljšati pozu: Pokušajte se izmjenjivati. Zadovoljavajte se tako da oboje možete u potpunosti uživati i promatrati partnera dok se trudi dovesti vas do vrhunca.

Razgovarajte s partnerom te primijenite neke nove poze i tehnike kako biste vi i partner bili sretni i zadovolj(e)ni.

Odgovori na 7 neugodnih pitanja o seksualnim odnosima

Foto: Shutterstock

M.S.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo