Psiha

Psiha

5 navika žena koje baš svaki put dožive orgazam

Možda vam zvuči kao mit ili legenda o kojoj se govori, ali stvarno postoje žene koji baš svaki put tijekom odnosa dožive orgazam. Kako im to polazi za rukom?

Ako prihvatimo da ova informacija može biti istinita, možda savjeti žena koje bez problema doživljavaju orgazme pomognu i vama….

1. Masturbacija im je važna

Žene koje masturbiraju redovito postale su stručnjaci za vlastita tijela i znaju gdje se nalaze “magične točke” koje ih mogu odvesti do vrhunca, tvrdi Fran Walfish, dr. psihologije te dodaje kako te žene znaju koji je tempo potreban, pritisak, brzina te svaki dodir koji vodi do orgazma. One svoje spoznaje o vlastitom tijelu jasno prenose i seksualnom partneru, pa je teško da će vrhunac izostati.

2. Obraćaju pažnju na klitoris

Većina žena treba stimulaciju klitorisa kako bi doživjela orgazam, a mali broj ga doživi penetracijom. Svi znamo gdje se klitoris nalazi, pa ako mu partner pokaže malo ljubavi, orgazam je garantiran.

3. Znaju važnost predigre

Predigra je možda najvažnija za postizanje orgazma. Ako vam se ne žuri, posvetite predigri barem 20 minuta, uz nježne poljupce po cijelom tijelu napetost će samo rasti pa ste na dobrom putu da na kraju priče doživite i orgazam.

4. Jasno kažu što žele

Što vam se sviđa? Što želite? To su pitanja na koja vaš partner mora znati odgovor. Ako ste sramežljivi, zapamtite da te informacije puno pomažu i njemu jer takva komunikacija među partnerima omogućava opuštenost i lakše fokusiranje na zadovoljavanje partnera. Ukoliko vam se sviđa što partner radi, to mu i recite.

5. Ne razmišljaju o orgazmu

Baš kao i ljubav, orgazam se ne traži nego se dogodi. Mislite li stalno o njemu, velike su šanse da će izostati. Što ste opušteniji to će ga biti lakše doživjeti. Pokušajte s vježbama opuštanja koje će vas riješiti stresa i anksioznosti te dopustiti da više uživate u samom odnosu.

Zašto je seks dobar za zdravlje

Ovo vam se može dogoditi ako apstinirate od seksa!

Foto: Shutterstock

Ana Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo