5 položaja u seksu koji će povezati vas i partnera - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

5 položaja u seksu koji će povezati vas i partnera

Seks je važna komponenta svakog intimnog odnosa, a iako se smatra da se u njega upuštaju dvije osobe koje se već vole, on može i pomoći stvoriti poveznicu između dvije osobe.

Bilo da ste upravo ušli u novu vezu ili želite začiniti i ojačati postojeću, ovih će vam 5 pozicija u seksu u tome pomoći.

1. Misionarska poza

Smatra se najdosadnijom pozom, ali ona to nikako nije ako ste u blizini osobe koja vas privlači. Ova se poza tada smatra najboljim odabirom za povezivanje jer se imate priliku gledati, mirisati i dirati po cijelom tijelu. Šapnite partneru nešto u uho, uspostavite kontakt očima i dozvolite da vam se tijela potpuno spoje.

Već ste jednom prekinuli? Evo kako znati hoće li veza iz drugog pokušaja uspjeti

2. “Doggy style”

Ova poza, kada su partneri okrenuti jedno od drugoga možda ne zvuči kao idealna poza za povezivanje partnera ali znate što jest? Orgazam. A ova poza će ga i omogućiti. Za žene ona omogućava duboku penetraciju – što može dovesti do ultimativnog užitka. Stručnjaci smatraju kako ova poza “budi” adrenalin, a dijeljenje tog iskustva vas može samo povezati.

3. Ispod tuša

Seks ispod tuša omogućava da stvari radi polagano i dugo… Topla voda, ambijentalni zvuk i ugodni mirisi mogu rasplamsati vašu maštu i strasti,a sve to može dovesti do nezapamćenog orgazma.

4. Položaj žlice

Ovo je jedna od najudobnijih poza u seksu, a često kažu da je za “lijene” jer se nitko ne mora previše mučiti… No, žene ju vole jer ih pritom partner može ljubiti i grliti, a prema nekim istraživanjima muškarci u ovoj pozi mogu izdržati jako dugo…

Top 5 razloga zašto žene varaju muškarce koje vole

5. Ples u krilu

Ovo je položaj jednako omiljen i kod muškaraca i kod žena. Muškarci ga vole jer imaju pogled na tijelo žene, a one pak mogu “dominirati”, kontrolirati brzinu pokreta, što će ih u konačnici lakše dovesti do orgazma.

4 faktora koja uzrokuju gubitak seksualne želje nakon poroda

A.A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo