Psiha

Psiha

5 zapovjedi za postizanje orgazma (i zašto je poza mačke bitna)

Shutterstock

Ako vas zanima priča o ženskom tijelu i ženskoj seksualnosti ispričana na duhovit, zabavan, ali i poučan način, onda je knjiga Dolje je najbolje pravi izbor za vas.

A sve što morate znati, u ovoj knjizi ispričale su autorice, liječnica Nina Brochmann i studentica medicine Ellen Støkken Dahl.

Nevjerojatno je mnogo toga što žene u 21. stoljeću ne znaju o vlastitom tijelu, a među njima i zašto ženama nije lako doživjeti orgazam?

Kako bi svim ženama pomogle u što lakšem postizanju orgazma, autorice nude i nekoliko zapovijedi za postizanje orgazma koje donosimo iz knjige!

Imate dvije rupice na dnu leđa? Evo zašto vas one čine tako posebnima

1. Vježbati, vježbati i samo vježbati

Ako nikada prije nisi masturbirala, krajnje je vrijeme da to počneš prakticirati. U studijama na ženama koje nikada nisu doživjele orgazam, od 60 do 90 posto uspjelo ga je doživjeti, same ili s partnerom, nakon pet do sedam tjedana redovitog vježbanja. Koristi prste ili vibrator. Radi ono što te pali i dovodi u posebno raspoloženje. Najvažnije je da u početku ne misliš na orgazam kao neki cilj nego da se koncentriraš na pronalažnje tehnike koja ti se sviđa. Vježbaj otkrivanje i otvori se za nove užitke, Isprazni glavu od svih misli koje te dekoncentriraju, bili to slojevi sala na trbuhu ili test koji te uskoro čeka. Što si bolja u tome da sebi pružiš orgazam, to je veća mogućnost da ćeš ga doživjeti i kad si s partnerom. 

2. Traži svoja prava

Uključi svog partnera u Projekt Orgazam. Ovdje je važno da ga ne uvrijediš – predstavi to kao zabavn, zajednički projekt. Nije partner kriv što ti ne možeš svršiti, osim ako on ili ona redovito odbijaju nešto učiniti kako bi te zadovoljili. Ti moraš obaviti veći dio posla. Tvoje spolovilo nema upute za upotrebu, dakle ako ga ne vodiš tvom bi partneru mogla trebati čitava vječnost da shvati kako da te dovede do orgazma. 

Najjednostavnije je dau početku sama kreneš u akciju, time što ćeš masturbirati tijekom odnosa. Ili možete oboje masturbirati. Zatim možeš naučiti partnera svoje trikove. Mnogima to bude neugodno, ali nažalost, to je jedini način. Nemojte očekivati da će vam odmah upaliti. Budi strpljiva i pohvali partnera svaki put kad učini nešto što te pali i tako ćeš s vremenom dobiti superljubavnika.

3. Nauči pozu mačke

Postoji gomila seksualnih poza, ali kao što znaš, malo je onih koje su namijenjene tome da žena lakše doživi orgazam. No, jedna je poza drukčija: poza mačke. To je varijacija misionarskog položaja i zove se tehnika koitalnog usklađivanja. Poza je to kaj zahtijeva malo vježbe i usklađivanja, ali svakako vrijedi uloženog vremena. 

U pozi mačke tvoj će se partner, umjesto da se osloni na dlanove, osloniti na podlaktice i sasvim s priljubiti uz tebe. Umjesto uobičajenog guranja unutra-van, klizit će tijelom forizontalnoiznad tebe tako da su vam spolovila jedno uz drugo, poput valova koji udaraju u obalu. Njegovi se kukovi moraju nagnuti prema dolje tako da se stidna kost i korijen penisa trljaju o tvoj klitoris. Osjetit ćeš kad bude kako treba. Noge ćeš koliko je moguće skupiti ili ga obgrliti nogama oko njegovih nogu tako da zglobove položiš na njegove listove.

Penis neće ući tako duboko u vaginu, ali će maksimalno stimulirati onih vanjskih nekoliko centimetara u kojim se nalaze svi živčani završetci, a i klitoris je isto stalno u kontaktu.

Majka troje djece odlučila je seksati se dvaput dnevno! Evo što kaže o tom iskustvu

4. Nemoj se opustiti!

Često čujemo: opusti se, opusti se. Što je možda najbolji i najgori savejt na svijetu. Da, trebala bi se pokušati opustiti u glavi, ali griješiš ako samo nepomično ležiš i čekaš da te orgazam pogodi kao grom iz vedra neba. Potrebno je napeti tijelo. Stisni guzove i pokušaj napeti mišiće spolovila, ako ide u ritmu orgazma ili možda taktu disanja.

To će, kao prvo, pojačat dotok krvi u stidnicu – pališ se. To je istovremeno mentalni treningda usmjeriš pažnju na ono što se događa. Možeš pokušati, jer vrlo je teško misliti što ćeš poslije kuhati dok istovremeno radiš na stiskanju vaginalnih mišića. 

U početku će ti možda biti teško potpuno kontrolirati te mišiće. Jer ipak u teretani ne postoji program za vaginu. Iako bi trebao postojati. Dio ena koje redovito izvode te vježbe stiskanja lakše i jače doživljavaju orgazma i imaju bolji kontakt sa svojim spolovilom. 

Vježbanje, posebno vježbanje neposredno prije seksa, pomoći će ti da se uzbudiš, a nekima čak olakšato postizanje orgazma. 

5. Navuci čarape

Ovaj savjet je smiješan, ali mislimo ozbiljno. Stvar je u tome da naš mozak neprestano dobiva signale od tijela kako se osjeća. Ti signali, i misli koje oni pokreću, bore se za našu pažnju. Teško je doživjeti orgazam ako su ti misli negdje drugdje, a ne usmjerene na seks, na primjer, ako su ti noge hladne ili se osjećaš debelom. 

Zaključak je da bi nam bilo najbolje stvoriti što blje uvjete tako da nam sva pažnja bude usmjerena na to kako se osjećamo. Ako to znači da hoćeš da sva svjetla budu ugašena, da se želiš seksati u majici ili čarapama, neka bude tako. Budi dobra prema sebi.

Orgazam će doći tek akd se osjećaš tako ugodno, i fizički i psihički, da možeš isključiti sve drugo. 

Kombinirajući medicinsku znanost s novim istraživanjima, ova knjiga pokriva sve što svaka žena treba znati o svojim spolnim organima i spolnom zdravlju općenito. Ovdje se može naučiti sve o skrivenim tajnama klitorisa, plesu hormona koji upravlja mjesečnicom te o tome kako različite vrste kontracepcije djeluju na naše tijelo.

Nije vam do seksa? Ovih 5 namirnica potaknut će želju…

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo