Dobar seks nije slučajnost - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Dobar seks nije slučajnost

I za ovu vještinu vrijedi pravilo da vježbanje čini majstora, kako bi postigli savršen užitak potrebno je poznavanje teorije, prakse i prije svega samoga sebe!

Zavirite u knjige

Za potpuno razumijevanje onoga što se događa pod plahtama potrebno je malo znanja. To ne znači da morate proučiti anatomiju cijelog tijela, postoje i članci na Internetu (poput ovog) koji bi vam u kratko vrijeme mogli objasniti što vas zanima i što biste trebali znati. Znanje je najbolji alat!

Upoznajte sebe

Vi najbolje znate što vam donosi užitak pa se preporučuje da se istražite! Dodirima otkivajte što vam odgovara, a što ne. Zaboravite na sve što ste čuli da bi vam trebalo predstavljati zadovoljstvo, najbolje znate sami. Oni koji poznaju svoje tijelo i vole ga, uživaju u seksu uvijek za nijansu više. Samopouzdanje i opuštenost su prava formula za užitak!

Razgovarajte s partnerom

Želite li stvarno kvalitetan seksualni život, potrebno se otvoriti i podijeliti svoje želje s partnerom. Ljudi imaju običaj vjerovati da će se stvari promijeniti same od sebe i očekuju od partnera da mu čita misli. Na kraju, oba partnera ostaju razočarana. Zaboravite na sram i nelagodu, izjasnite se. Komunikacija je ključ uspješnog partnerstva.

Uredite informacije u glavi

U životuu ste vjerojatno čuli i pročitali puno informacija vezanih uz seks. Neki od njih su bili korisni, a neki su svakako više naštetili nego koristili. Uzmite si vremena i sami sebi pojasnite što vama znači seks. Je li on po vama nešto prljavo, nešto dobro, obveza koja ispunjavate… Ne bojte se promijeniti stav i uživati u onome što vama predstavlja užitak.

 A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo