Glasan seks= dobar seks - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Glasan seks= dobar seks

Naime, engleski su istraživači ustanovili kako postoji neposredna veza između izražavanja užitka i pojačane ugode.

Parovi koji se ne libe svima dati do znanja da uživaju u seksu obično su prozvani ekshibicionistima. No, toliko buke nije nizašto! Istraživanje stručnjaka Sveučilišta u Leedsu pokazalo je kako oni zaista uživaju u boljem seksu nego tiši ljubavnici. Smatraju da je njihov užitak veći jer im partner ili partnerica daje do znanja koliko im se sviđa što im rade i da to cijene.

Stručnjaci su razgovarali sa 70-ak žena koje su iskreno odgovorile na pitanje koliko su glasne u spavaćoj sobi. Dvije trećine ispitanica je najglasnije taman prije i za vrijeme partnerovog orgazma, što znači da žene namjerno povisuju svoj glas kako bi pomogle partnerima svršiti. Čak se 92 posto složilo kako njihovo glasno uživanje zaista povećava partnerovo samopouzdanje.

Kada se sučele muškarci i žene, nema ni govora o konkurenciji, s obzirom na to da je 94 posto žena glasnije u krevetu od muškaraca, stoji u istraživanju objavljenom u časopisu Archives of Sexual Behaviour.

S druge strane, stručnjakinja za seks Tracey Cox tvrdi da ponekad žene osjećaju pritisak i budu glasne kako bi pokazale da uživaju u vođenju ljubavi: “S obzirom na to da žene češće glume orgazam nego muškarci, možda se osjećaju obveznima pružiti dokaz da zaista uživaju. Zanimljivo mi je da su se žene pokazale bučnijima. Ne postoji znanstveno objašnjenje zašto je jedan spol glasniji u krevetu. To je obično individualna stvar. Neki ljudi vrište na koncertu, drugi šutke gledaju. To ne znači da ne uživaju podjednako”, završila je Cox.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo