Psiha

Psiha

Kako je veličina stražnjice povezana sa seksom?

Seks priprema ženu za porod, pa kad se seksate vaše tijelo “misli” da će uslijediti trudnoća i priprema se za dijete. Tako barem kažu neke teorije, pa žene tvrde da im se od seksa šire bokovi i raste stražnjica

Mnogi tvrde da je to mit. Na nekoj bazičnoj razini, znao da hormoni utječu na to kako tijelo izgleda i kako se osjećamo. Seks mijenja razine hormona na različite načine. Primjerice, povećava se razina “hormona ljubavi” – oksitocina, ne samo za vrijeme seksa, već i za vrijeme ljubljenja ili grljenja, ali taman prije orgazma, njegova je razina najveća. 

Muškarci “prenose” hormone

Seks stimulira i proizvodnju dopamina ili “hormona sreće” zbog kojeg osjećamo veliku želju biti zadovoljeni, a kada doživimo orgazam ispušta se kemikalija koja je zapavo steroid svih hormona zbog koje se osjećamo fantastično nakon seksa. U medijima se spekulira i s podacima da žene koje se više seksaju imaju veće razine estrogena u tijelu, koji utječe na to kako tijelo izgleda i koliko kilograma žena ima. 

Neka istraživanja kažu da se čak i hormoni u spermi (testosteron, prolaktin…) može “prenijeti” na žene i utjecati na to kako izgledaju fizički i psihički. 

Postavlja se pitanje ako se razina hormona u ženskom tijelu poveća tijekom seksa, a i partnerovi hormoni potencijalno utječu na žensko tijelo, što ta kombinacija čini? Mijenja li se tijelo zbog učestalog seksa i na koji način?

Što je istina?

Liječnici pak kažu da ovo nema smisla i da ne možemo očekivati da dugoročno mijenjanje razina hormona u tijelu utječe na izgled tijela. Ako pogledamo samo teorijski, estrogen bi trebao stimulirati stražnjicu da se poveća i promijeniti konstituciju tijela, ali ne postoji legitiman dokaz da se to zapravo i događa. 

Ipak, istraživanja su pokazala da velika količina seksa, mijenja način na koji žene vide svoje tijelo. Što je seksualna aktivnost češća, privlačnost našeg i partnerovog tijela nam je veća. Dakle, dobar seks vam neće promijeniti tijelo, ali će vam vaša stražnjica izgledati puno bolje u ogledalu. Samopouzdanje raste, no stražnjica ipak ostaje ista. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo