Psiha

Psiha

Kako lakše do orgazma?

Postoje žene koje pri svakom seksualnom odnosu dožive orgazam. Ipak, za one koje trenutno nisu u mogućnosti doći do vrhunca ili pak im treba jako puno truda, evo nekoliko savjeta koje bi valjalo isprobati.

1. Distrakcija

Bitno je ostati fokusiran za vrijeme seksa. Iako će vam često kroz glavu prolaziti misli poput onih – “Jao, jesam li debela u ovoj pozi“ ili “Kad je ona moja najdraža serija na televiziji“ – pokušajte sve to trenutno nepotrebno izbaciti iz glave. Fokusirajte se na seks i užitak. Što više budete u tom osjećanju, lakše će vam se um i tijelo uživjeti u dobar seks – pa će orgazam doći sam od sebe.

k2. Upoznajte sebe

Ako za vrijeme seksa, svaki put iznova ponavljate iste greške, ili pak ne znate uputiti partnera u smjeru koji vam odgovara, puno teže ćete doći do orgazma. Upoznajte sebe i istražite vlastite užitke. Kad ostanete sami neko vrijeme, napunite si kadu punu vode ili se opustite na sebi svojstvene načine te istražujte svoje tijelo. Seks će biti puno bolji ako znate što volite.

3. Poza

Ako ste prije bez problema doživljavali orgazam, a u posljednje vrijeme on pak nekako izostaje – pokušajte promijeniti poziciju. Moguće je jednostavno da vam položaj uz pomoću kojeg ste prije doživljavali vrhunce, jednostavno više ne odgovara. Zato, vježbom i probom do savršenstvo – možda uskoro pronađete novi savršeni položaj.

k4. Komunikacija

Iako se o razgovoru s partnerom za vrijeme seksa uvijek naveliko govori, a lakše je reći nego učiniti – ipak pokušajte lagano uvoditi priču. Mali koraci su bitni – posebice u seksu. Za početak mu pokažite da je određena njegova kretnja ugodna, a s vremenom mu recite što hoćete i kako, ako to izgovorite seksi glasom, neće biti edukacijski, već vragolasto.

5. Seksi misli

Ako niste znali, a vjerojatno jeste – najveći ženski seksualni organ je mozak. Zato – angažirajte mozak i uživite se u seksi misli. Dok ste primjerice s partnerom u krevetu, razmišljajte kako bi bilo da ste zajedno na nekom drugom uzbudljivijem mjestu te da imate jako malo vremena za užitak. Sve to će vam pomoći da se fokusirate i lakše doživite veliki O.

 

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo