Psiha

Psiha

Ne biste vjerovali kojih 5 tegoba seks može olakšati!

Seks ne pruža samo dobar osjećaj, on štiti zdravlje i budi osjećaj sreće. Evo što kvalitetan seksualni život može učiniti za vas!

1. Štiti imunološki sustav

Seksualno aktivni ljudi rijetko uzimaju bolovanje, naime on štiti imunološki sustav, koji štiti vas od napada virusa i ostalih nepoželjnih gostiju koji uzrokuju razne bolesti.

2. Jača libido

Želite aktivniji seksualni život? Odlična vijest je da ćete seksom doći do toga. Jednostavno se radi o tome da redovit i kvalitetan seks dovodi do jače i češće želje za još seksa. Isprobajte!

3. Snižava krvni tlak

Istraživači procjenjuju da postoji poveznica između seksa i snižavanja tlaka . Seks jedan put na tjedan potiče otpuštanje učinkovite doze antistresnog hormona oksitocina koji snižava visoki tlak u stresnim situacijama.

4. Troši kalorije poput vježbanja

Seks je oblik tjelovježbe za koji ćemo se složiti da omiljen svima. Seksom gubite otprilike 5 kalorija u minuti, što je puno više od sjedenja ispred TV-a. Ubacite ga u dnevni raspored i zapamtite da za seks vrijedi isto što za vježbanje, budite ustrajni kako bi uživali više dobrobiti..

5. Smanjuje rizik od srčanog udara

Kvalitetan seksualni život je dobar za zdravlje srca. Osim što je odličan način za ubrzavanje otkucaja srca, on održava razinu hormona estrogena i testosterona u ravnoteži. Tijekom jedne studije znanstvenici su došli do zaključka da muškarci koji imaju odnose dva puta tjedno imaju dvostruko manje šanse da će umrijeti od bolesti srca od muškaraca koji stupaju u odnose rjeđe.

Sami dodiri i zagrljaj pomažu otpuštanju kemikalija koje utječu na osjećaj zadovoljstva i sreće.

 A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo