Ovo su seksualne navike sretnih parova - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ovo su seksualne navike sretnih parova

Foto: Shutterstock

Sve u životu može dosaditi, nekih se stvari lako odreći, a oko nekih bi se trebali potruditi jer nose sa sobom dugoročno zadovoljstvo i sreću.

Dobar seksualni život je glavni začin svake ljubavne veze, sigurni smo da ćete se složiti. Koje su to seksualne rutine koje izdvajaju sretne i zaljubljene partnere od ostalih?

1. Vjeruju u svoju seksualnost

Ovo je jedna od najvažnijih seksualnih navika sretnih parova. Stručnjaci kažu da osobu najviše može uzbuditi spoznaja da ga partner želi. Žene ponekad mogu krivo shvatiti muškarčevu želju jer pretpostavljaju da oni jednostavno žele seks. Razlika ipak postoji pa to riješite iskrenim razgovorom.

2. Ne podcjenjuju male stvari

Sretni parovi znaju da ne moraju raditi velike “scene” kako bi očuvali strast u vezi. Običan telefonski poziv ili poruka sa nekoliko lijepih riječi otkrivaju intimnost i mogu vas pripremiti za vruće zagrljaje prije spavanja.

3. Fokusiraju se na pozitivne stvari

Način na koji tepa vas tjera u smijeh? Zadržite to za sebe, ali mu svakako napomenite kako se dobro ljubi. Sretni parovi više pažnje obraćaju na pozitivna nego na negativna iskustva što će seksualno iskustvu učiniti još boljim.

4. Za seks uvijek nađu vremena

Ako je vrijeme u kojem ste vodili ljubav nekoliko puta na dan samo daleko sjećanje, trebali bi ga ponovno uvrstiti na sam vrh ljestvice vaših prioriteta. Iako svi misle kako se to događa samo od sebe, nakon užurbanog radnog dana i nakupljenog stresa, potrebno je ipak malo više truda da bi se vratili na stare staze.

Ana A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo