Psiha

Psiha

Seks je dobar – za sve!

Zbog seksa bi trebali gubiti pamet, a ne ju jačati… Seks u nama budi zvijer, a ne profesora matematike, zar ne? Pripremite se na šok – seks je dobar za cjelokupno zdravlje, čini nas sretnijima i pametnijima!

Seks nas čini pametnijima, a to je znanstveno potvrdilo istraživanje Sveučilišta Maryland, kojim se utvrdilo da seks pruža dobro pamćenje. Redoviti seksualni odnosi povećavaju broj neurona, koji poboljšavaju kognitivne funkcije te poboljšavaju dugoročnu memoriju i smanjuju razinu stresa.

Prema znanstvenim istraživanjima, seks je odličan “lijek” i pozitivno djeluje na razna područja života, a evo i nekoliko objašnjenja zašto je tako i što će dobro donijeti u vaš život.

Živjet ćete dulje

Na žalost, ovo se odnosi samo na muškarce. Studija, provedena u engleskoj pronašla je poveznicu između seksa i dugog života. Muškarci u srednjim godinama koji doživljavaju orgazam barem jednom tjedno, mogli bi živjeti dulje. Šanse su im za 50 posto veće od onih koji nemaju seksualne odnose. Još jedan dokaz da seks djeluje jako dobro na muškarce!

Smanjuje stres

Ovaj zaključak možemo donijeti i bez istraživanja, ali provedena su i na tu temu. Tijekom orgazma mozak ispušta hormon sreće, oksitocin. Možda vam se neće svidjeti informacija da seks djeluje opuštajuće, ali masturbacijom ne postižemo isti efekt.

Štiti srce

Američki časopis za kardiologiju objavio je rezultate u kojima stoji
da muškarci koji imaju odnose barem dva puta na tjedan, imaju i dva puta
manje šanse da će doživjeti infarkt od onih koji apstiniraju. Isto se
odnosi i na žene.

Ubija bol

Glavobolja ne bi trebala biti izgovor za nedostatak seksa, dapače, glavobolja se lijeći seksom! Ne samo da će vam olakšati migrene, nego će i umanjiti osjećaj boli u leđima te menstrualne grčeve.

Ostavlja nas u formi, čuva nam zdravlje… Seks je puno više od osjećaja zadovoljstva.

 A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo