Psiha

Psiha

Šest do deset žena ne seksa se onoliko koliko bi htjele

Seksate li se koliko želite? Jednostavno pitanje. Ako ste kao većina žena, izgleda da ne. Barem ako je vjerovati istraživanju koje su proveli osnivači aplikacije za upoznavanje HUD

Čak 60 posto žena ne dobivaju onoliko akcije koliko bi voljele, kaže istraživanje provedeno na 1000 muškaraca i žena. Koliko seksa osobi treba, ovisi o njoj samoj, no ako te potrebe nisu zadovoljene, moguće je imati velike posljedice – od stresa, preko problema sa snom… 

Faktori koji uzrokuju gubitak seksualne želje nakon poroda

Stručnjaci kažu kako još uvijek postoji određeni tabu oko toga da su žene seksualna bića, pa tvrde kako one seks ne žele ni tražiti. Statistike pokazuju i kako žene zapravo ne znaju ni kako tražiti seks. 

Na koji način izraziti svoju potrebu?

Svatko bi trebao odlučiti kada će stupiti u seksualni odnos s nekim. Ako ste s nekim u ležernoj vezi, onda seks možete i predložiti na takav način, vrlo otvoreno. 

Kada je riječ o dugotrajnim vezama, seksualni terapeuti savjetuju da s partnerom sjednete i porazgovarate o vašem seksualnom životu. U razgovor uđite s radoznalošću i nemojte biti defenzivni. Stvar je u tome da uspijete zadovoljiti obostrane potrebe. Razgovor možete započeti ovako: “Zanimalo me jesi li zadovoljan s količinom seksa u našoj vezi? Meni bi odgovarao ‘određeni broj’ puta.” 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo