Što može uništiti dobar seks? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Što može uništiti dobar seks?

Ako želite održati plamen strasti u vezi tako da sliči onome s početka vaših zajedničkih dana, obavezno morate neko vrijeme biti razdvojeni, savjetuju stručnjaci.

Naime, parovi koji imaju najbliži odnos i kojima je intima zajednička i neodjeljiva najčešće imaju problema u spavaćoj sobi. Čini se kako u njihovom slučaju jaka bliskost puše vjetar na svijeću strasti i dobrog seksa, tvrdi stručnjak za seks Jack Morin, a prenosi Daily Mail. Autor knjige “Erotski um” podijelio je s čitateljima što se događa kada partner postanu najbolji prijatelji i kada su nerazdvojni.

Zanimljivo, partneri koji imaju najbolji i najbliži odnos najčešće pate zbog lošije kvalitete seksualnog života. Intimnost koja dvije osobe pretvara u jednu te istu osobu uništava njihovu seksualnu želju i u potpunosti briše kemiju između njih jer stvara nelagodu između bliskih prijatelja, tvrdi seksologinja Daily Maila Tracey Cox.

Kod njih prijateljstvo postaje jače od strasti, što se porazno odražava na spolni život i zadovoljstvo.

Kako to promijeniti ili spriječiti?

5 koraka do boljeg seksa

Partneri se trebaju nadopunjavati, ali nipošto sve raditi zajedno, prihvatiti interese bolje polovice kao svoje i ne imati nikakve hobije ili interese van tog odnosa.

“To ne znači da trebate uništiti bliskost nego da povremeno se odvojiti od partnera. Neprestano stajanje rame uz rame s njim nikako nije dobro za vašu vezu… Kada se parovi usude proširiti svoje interese i kada prihvate izazove vanjskog svijeta, privlačnost između njih raste'”, tvrdi seksolog Morin.

… i ne zaboravi nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od tebe!

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo