Psiha

Psiha

Stvari koje odbijaju muškarce

Žene su s razlogom prozvane ljepšim spolom – nježnije su i ljupkije od muškaraca koji imaju tendenciju ponašati se zaštitnički, pa im kao takve im savršeno odgovaraju. Muškarci su lakozapaljiva bića i nije ih teško zainteresirati poslužimo li se pokojim ženskim trikom. No i oni su ljudska bića i jednako ih lako mogu odbiti neka ženska ponašanja, a na listi takvih su se našli i neki potpuno neočekivani navodi.

Otkrivamo vam stoga sedam stvari koje žene rade, a koje su muškarcima totalni turn-off.

1. Ženske suze

Studija nedavno objavljena u časopisu Science otkrila je da muškarcima kada namirišu ženske suze, libido i zainteresiranost drastično padaju. Stoga nemojte igrati na kartu bespomoćne i uplakane dame u nevolji – ako želite svog muškarca zadržati zainteresiranim, suzdržite se od kukanja i jecanja.

2. Preispitivanje svojih instinkta

Istina je da se muškarci u nekim situacijama mogu ponašati kao kreteni, ali ih u istoj mjeri u kojoj nas nervira takvo njihovo ponašanje nervira kada svih i sve pokušavamo opravdati bez ikakve sumnje. Ne, vaš kolega nije možda prijetvoran, već je sigurno prijetvoran. Razlozi zašto je takav uopće nisu bitni. Počnite prije svega mislite na sebe i svoje osjećaje, jer na njih misli i vaš muškarac kad vam pruža podršku.

3. Pretjerano šminkanje

Priznajmo – neke od nas nikad ne prerastu igre presvlačenja i maskiranja. Lutamo hodnicima parfumerija u potrazi za idealnim ružem u hit boji sezone i maskarom koja će nam produžiti trepavice kao nijedna do sad. To je situacija u kojoj nitko ne gubi: s jedne strane se zabavljamo, a rezultat je prekrasan izgled. No muškarci misle drugačije.

Nedavno je provedeno istraživanje čiji rezultati pobijaju ovu našu iluziju. Čak petina muškaraca poželjelo je da se njihove djevojke manje šminkaju, a svaki deseti je izjavio da su mu žene najljepše bez šminke.

4. Nepouzdanost

Dečki tvrde da im je jedan od najvećih turn off-ova kad se djevojka ne može posvetiti planovima ili ih stalno odgađa i mijenja.

Ukoliko na sve planove koje radite odgovarate s “Možda” ili ih otkazujete u zadnji čas, šaljete svom muškarcu poruku da je on samo privremen u vašem životu. S obzirom na to da vi sigurno ne bi ostali u vezi s nekim tko vas smatra samo privremenim rješenjem, savjetujemo vam da malo više pažnje posvetite planiranju i ispunjavanju već dogovorenih obveza.

5. Loše komunikacijske vještine

Neka ruku dignu sve koje su barem jednom u životu napravile nešto slično: dečko je rekao nešto što se vama nije svidjelo, no na to niste reagirale odmah ili ste se čak složile s njim. No s vremenom vas je to počelo mučiti i postale ste sve nervoznije zbog čega ste planule u krivo vrijeme.

Mnoge žene barem su jednom bile pasivno-agresivne, i to je u redu, jer i najboljima se događa. No konstantno ponavljati takav obrazac ponašanja može dovesti samo do nerješivih problema koji će na kraju krajeva uništiti svaku vezu. Zato naučite otvoreno razgovarati sa svojom lošijom polovicom – oni će to znati cijeniti.

6. Dlakavost

Muškarci su dlakava bića i stoga ih jako privlače glatka, podatna tijela bez dlaka. Uzbuđuje ih pogled i dodir glatkih nogu, ali im jednako tako smetaju dlake koje ne bi trebale biti tu. Nemojte ih odmah osuditi – ovi procesi odvijaju se na podsvjesnoj razini. Posvetite stoga malo više pažnje uređenju svog tijela, a posebnu pažnju posvetite licu.

7. Slatkasti miris

Ako mislite da ćete ga odvući u krevet mirišući na šećernu vatu ili čokoladu, razmislite opet. Ako je suditi po testu mirisa koje je interno proveo američki Cosmopolitan, slatkasti i voćni mirisi muškarce podsjećaju na trgovinu slatkišima ili kuhinju, ali nikako i spavaću sobu. Bolji izbor je osvježavajući miris kupke. Dečki naprosto obožavaju cure koje mirišu kao da su taj čas izašle iz tuša.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo