Psiha

Psiha

Majka iskreno: evo što učiniti kako bi se djeca pristojno ponašala u restoranu

Znatiželjno i aktivno dijete je teško smiriti i kod kuće, a ponekad se ideja odlaska u restoran s njima čini nemoguća.

Prvo ih trebate odjenuti pristojno te spakirati dodatnu odjeću, pelene i razne igračke za zanimaciju, a još niste ni iz kuće izašli. A kada stignete u restoran, ne možete predvidjeti kako će se dijete ponašati. Hoće li biti savršeni anđeli? Ili mala čudovišta? Na portalu InStyle razgovarali su s blogericom Rachel Parcell što ona radi kada vodi djecu u restoran i kako se nosi s nepredvidivim nepodopštinama.

1. Realna očekivanja

Zaista nije u redu odvesti malu djecu van i misliti kako će se sat vremena ponašati u potpuno besprijekorno. Djeca su djeca, i to je ok! U obzir treba uzeti okolinu, godine i vrijeme. Tek kada to shvatite možete lakše podnositi sve to.

10 nevjerojatnih činjenica o dojenju

2. Objasnite im što se događa

Ako su malo starija djeca, objasnite im kamo idete, što će jesti i kako bi se trebali ponašati. Tako, kada stignete na lokaciju neće moći reći da ih niste upozorili i svi ćete uživati u večeri.

Razvodite se i imate djecu? Evo kako se (ne) bi trebali ponašati

3. Ne zaboravite zanimaciju

Djeca postanu vrlo nestrpljiva dok čekaju kada će im hrana stići, zato su potrebne zanimacije kako bi mislili na nešto drugo. Neki restorani imaju kutak za djecu s igračkama, bojicama i televizorom. No, ako ste odlučili otići na mjesto gdje toga nema, obavezno ponesite neke knjige i igračke koje vaša djeca vole.

Uz ove savjete vaši najmlađi će zaspati u tren oka

4. Napravite pauzu

Nekada ne ide sve onako kako ste planirali i dijete ipak postane zaigrano. Nemojte se sramiti i izađite van. Malo prošećite s njima. I vama i djeci će goditi svježi zrak i promjena ambijenta.

Evo kako pomoći djeci prevladati vrućine

5. Izbor hrane

Obavezno morate znati što će biti na jelovniku. Danas se većina nalazi na internetu. Obratite pozornost na to nudi li taj restoran hranu koje vaše dijete voli kako se ne biste prepirali i “borili” s tim jednom kada dođete.

Teško odgojiva djeca – mit ili istina?

6. Ako ništa ne uspjeva. Idite kući.

Pomislite li u jednom trenutku kako je najbolje otići – idite. Svima se to dogodilo barem jedanput u životu. Vi najbolje znate situaciju, svoju djecu i do koje granice ste spremni ići. 

Stvarate li dijete čudovište?

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo