Ovih 7 stvari bi učitelji htjeli da znate prije nove školske godine - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ovih 7 stvari bi učitelji htjeli da znate prije nove školske godine

Dragi roditelji, uskoro je opet to vrijeme godine.

Sunce prije zalazi, a djeca se spremaju za ponovni odlazak u školu. Ovo u djeci budi nelagodan, ali osjećaj uzbuđenja jer ipak počinju nove avanture. Istovremeno početak školske godine donosi nove prilike za učenje i šanse za rast. No, jeste li i vi i djeca spremni na to? Donosimo vam nekoliko savjeta raznih učitelja i profesora kako bi mališani, ali i srednjoškolci lakše postigli što bolje uspjehe.

1. Vaša djeca su u dobrim rukama

Nemojte se živcirati oko toga što nećete biti uz njih te što se netko drugi brine za vašu djecu. Većina učitelja voli svoj posao, a i djecu kao da su njihova. Jedna od učiteljica je rekla kako bi bolje radila, uvijek se pita: Kako bih htjela da se učitelji odnose prema mojoj kćeri?

Majka iskreno: evo što učiniti kako bi se djeca pristojno ponašala u restoranu

2. Nemojte zaboraviti svu opremu za djecu

Uvijek djecu pošaljite sa svom opremom i odrađenim obavezama u školu, nemojte se samo žaliti što učitelji opet nešto traže. Kada učenici nemaju sve što je potrebno, teže je raditi s njima. Pritom mislimo na osnove: bilježnice, olovke, bojice, ravnalo i sl.

3. Naučite djecu da pitaju

Roditelji srednjoškolaca, naučite djecu da uvijek pitaju sve što im nije jasno. Bila to matematika ili književnost, na taj način postavljaju temelje za daljnje obrazovanje i rad. Profesori su uvijek na raspolaganju.

Razvodite se i imate djecu? Evo kako se (ne) bi trebali ponašati

4. Čitanje, čitanje i čitanje

Neka djeca čitaju za vrijeme praznika. Ovo je važna vještina te će im lakše biti vratiti se u školske klupe jer neće izgubiti naviku.

5. Neka uče iz pogrešaka i uspjeha

Ovo ne znači da niste tu za njih kada vas trebaju nego ih pustite da prvo pokušaju sami riješiti svoje probleme. A ono važnije – neka pogriješe ponekad, iskreno, svi griješimo!

Stvarate li dijete čudovište?

6. Nova školska godina znači i neke promjene

Svaki razred nosi nova znanja i obaveze. Vjerujte da učiteljica vaše djece zna predavati i raditi svoj posao. Ono što najviše vole vidjeti je napredak svakog djeteta posebno. Što su stariji pokazuju neka nova zanimanja – usmjerite ih prema tome i učite zajedno s njima.

7. Naučite djecu da ste vi i učitelji u istom timu

Neka djeca znaju da učitelji žele najbolje za njih jednako koliko i vi želite. Zato je potrebno da ste i vi u dobrim odnosima, pogotovo s razrednicima jer će djeca tada neke stvari shvaćati ozbiljnije.

Što učiniti kada su druge djevojčice nasilne prema vašoj kćer?

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo