Psiha

Psiha

5 (dobrih) razloga zašto se ne trebate vjenčati

Činjenica je da danas mnogi ne trebaju i ne žele stati pred oltar. Ne žele reći “Uzimam” i obvezati se jednoj osobi do kraja života.

 Autorica knjige “I Don’t Know: In Praise of Admitting Ignorance (Except When You Shouldn’t)” Leah Hager Cohen objašnjava zašto. 

5 najgorih poza u seksu

1. Ako se ne udate, ne znači da ste sami

Ako ste u braku, pretpostavlja se da uvijek imate partnera uz sebe, u dobru i u zlu. No, ni ako niste u braku uvijek ćete imati nekoga u dobru i u zlu, kaže autorica. Nekoga na koga možete računati, s kime se možete smijati, koga možete voljeti, s kime se možete svađati… 

Ako niste u braku ne znači da ste sami. Znači da živite sa svojim prijateljima, braćom, sestrama, ljubavnicima, susjedima ili kolegama… Samo ne živite sa supružnikom. Možda izlazite, možda ste u dugogodišnjoj vezi… Možda uopće ne želite partnera, smatra Leah Hager Cohen.

Umjesto toga, družite se s prijateljima, putujte, radite u dobrotvorne svrhe, svirajte violinu. Ne morate biti u braku da biste imali sve što bi vam brak trebao dati – život bogat iskustvima i intimom, kaže autorica za Oprah.com.

Top 10 neugodnih situacija koje se mogu dogoditi – u krevetu

2. Ljubav je prava misterija

Brak je, po definiciji, običan ugovor. “Ne trebam i ne želim definirati ljubav u poslovnom i pravnom smislu. Ljepota ljubavi jest da je nedefinirana i uvijek se mijenja”, smatra autorica knjige.

Oni koji su u braku više nisu zdraviji od “single” ljudi

3. Prava sigurnost dolazi od toga da znate tko ste bez obzira na sve

U životu se događaju uznemirujuće stvari i u braku to ne prestaje. S druge strane, sigurnost ta teška vremena čini podnošljivijima. Činjenica da vas vaši prijatelji, partneri i obitelj dovoljno dobro poznaju i vole, stvara najveću sigurnost od svih.

4. Uvijek možete prekinuti vezu

Leah Hager Cohen kaže kako su ona i njen dečko već deset godina u vezi i kad god dođe do svađe, osjećaju olakšanje jer znaju da ih ništa ne drži zajedno osim njihove vlastite želje da ta veza i uspije. 

Malo o muškoj ljubomori i zašto može biti jako opasna…

5. Možete se vjenčati iduće godine, za dvije ili za tri godine… 

Mogućnost da se vjenčate uvijek je otvorena. To što niste u braku ne znači da ste protiv braka. Važno je da ste otvoreni prema opcijama koje se nude. Budimo realni, nitko od nas ne zna što mu budućnost nosi…

5 žena priznaje trenutak u kojem su shvatile da je njihov brak osuđen na propast

M. P.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo