Kako izgledati dobro na svakoj fotografiji? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Kako izgledati dobro na svakoj fotografiji?

Fotografiranje je popularnije nego ikad, svi žele svoje fotografije objavljivati na raznim društvenim mrežama i sve je više onih koji znaju kako izgledati dobro na baš svakoj fotografiji. Budi i ti jedan od njih!

Kako bi izbjegli situacije srama nakon što je najbolji prijatelj objavio tvoju fotku na društvenoj mreži, potrebno je poznavati nekoliko trikova kako biste sljedeće fotografiranje dočekali spremni!

Izgledajte prirodno

Započnite razgovor s fotografom o temi koja i vas zanima, ako vam je mozak zaokupljen nečim drugim osim fotografiranjem, izgledati ćete manje namješteno. Nikada ne držite ruke ispružene uz tijelo ili ispred sebe. U ruku stavite čašu ili knjigu i pomoći ćete tijelu da se opusti.

Neka vam koža izgleda bez mane

Puder i ostatak šminke su obavezni, ali bitno je da vam lice bude dobro osvijetljeno. Ako niste u rukama profesionalnog fotografa, onda sami namjestite lampu tako da vam svjetlost obasja lice, a ako je dan onda jednostavno stanite uz prozor. Svjetlost će naglasiti vaše vrline, a prekriti mane poput bora i podočnjaka.

Držite oči otvorene

Stručnjaci imaju odličan savjet kako ne zatvoriti oči prilikom fotografiranja: zatvorite ih i zamolite fotografa (ili osobu koja vas fotografira) da broji do tri i tada ih otvorite. Ovaj trik uistinu pali!

Pokažite pravu stranu

Sami znate koja strana vašeg lica izgleda bolje na fotografijama i uvijek ju pokazujte. Većina nas ima asimetrične crte lica, a ako okrenete glavu i pokažete samo dio lica, dobra fotografija je garantirana.

Ne gledajte direktno u objektiv

Izbjegavajte gledati u objektiv, pogled usmjerite par centimetara iznad objektiva.

Neka vam osmjeh bude prirodan

Ne morate vi izgovarati neke smiješne riječi, ali zatražite od fotografa da kaže nešto smiješno što će sigurno izmamiti veliki i prirodan osmjeh na vaše lice.

Savjet za kraj, nikada se ne slikajte u prirodi točno u podne, zbog jake svjetlosti to je nagore vrijeme za fotografiranje.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo