Psiha

Psiha

Kako se pretvoriti u emocionalno jaku i stabilnu ženu?

Foto: Shutterstock

Izgubili ste pojam o realnosti i gubite volju? Na promjene u životu ne možete utjecati ako niste emotivno jaki – snaga dolazi iznutra, neovisno tko vam je suprug i jesu li vam roditelji moćni i utjecajni. Naučite kako kontrolirati emocije.

Donosimo nekoliko savjeta kako postati jaka emocionalan žena:

Život ne čine samo strahovi

Tu su ljudi koje volite, vaš posao, pobjede, uspjesi i sreća… Život je puno veći od stalnog osjećaja straha i brige. Stres vas neće učiniti boljom osobom, a strah vas neće usrećiti. Mnoge žene pate zbog toga što su dopustile da ovi faktori utječu na njihov život. Strah je normalna pojava, ali znamo žene imaju dovoljno snage i hrabrosti da im se suprotstave.

Pred vama je putovanje puno iznenađenja

Upravo bi to mogao biti razlog zašto biti jaka. Ne postoji osoba na svijetu koja se nije susrela s problemom bilo koje vrste, i vjerojatno ga riješila. Prihvatiti činjenicu da je život putovanje puno iznenađenja je prvi korak ka tome da budete sretni i spremi na sve.

Prilagodite se

Prilagoditi se ne znači pristajati na svačije uvjete i šutjeti kada se ne slažete s izgovorenim, već spriječiti da situacija prijeđe u veliku dramu bez potrebe. Žene koje se znaju prilagoditi svoj fokus ne stavljaju na stvari koje ne mogu promijeniti te ne troše energiju na usputne prepreke. One smireno učine najbolje što mogu u situaciji i krenu dalje…

Prihvatite svoje greške

To ne znači da nastavite živjeti u prošlosti, ali se prisjetite gdje ste griješili te si oprostite. Sve što vam se dogodilo u životu je škola i učinilo vas je osobom kakva ste danas.

Ne skrivajte emocije

Želite nešto reći? Ne slažete se s primjedbom prijateljice? Recite to na glas! Većina žena često odluči prešutjeti neke stvari kako ne bi ulazile u rasprave ili nekoga uzrujali. Oslobodite se, recite što mislite pa makar i svom jastuku, ali ne zadržavajte emocije u sebi.

Neka vaša sreća ovisi samo o vama

Vjerojatno ste i vi zapali u klopku i očekivali da vas netko spasi i uljepša život. Vaša sreća ovisi samo o vama i jedino ćete tako postati neovisna žena, puna samopouzdanja koja zna da sve što treba ima u svojim rukama. Ne dopustite da vas itko uvjeri u suprotno.

A. A.

Foto: Shutterstock

Karakteristike snažnih obitelji

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo