Psiha

Psiha

Kako se svidjeti nekome na prvu?

Zaboravite na sedam sekundi prvog dojma. Imidž o sebi izgradite stiskom ruke.

Samo je sedam sekundi potrebno kako bismo stvorili sliku o nekome, kažu stručnjaci. Brzinske informacije o vašoj pojavi – očima, osmijehu, pokretima tijela i sl. tvore prvi dojam o našoj osobnosti i svi se trudimo da on bude što bolji.

Ako se želite svidjeti nekome – pažnju obratite na pozdrav rukom! Tako glasi savjet istraživača Sveučilišta u Heidelbergu.

Oni su ispitanike podijelili u dvije skupine. Jedne su instruirali da se rukuju “glatkim, tečnim“ pokretom ruke, dok su drugi dobili zadatak pozdravljati se grubim pokretom ruke gore-dolje. Svi su se ispitanici rukovali s 50 osoba, koje su upitane kako se osjećaju nakon svakog pozdrava. Osobe koje su se rukovale s ispitanicima koji su imali “glatki“ stisak osjećale su se sretnije, psihološki bliže osobi koju su upoznale i u većoj su ju mjeri ocijenile dopadljivom i otvorenom.

Ako želite naučiti dobitni stisak ruke, primite ruku osobe koju pozdravljate i polaganim, tečnim pokretom ju pomaknite gore-dolje – nemojte ju tresti. Vaš pokret treba biti prirodan i nimalo podsjećati na trešnju toplomjera.

Stručnjaci kažu kako rukovanje koje uključuje previše snage
upućuje na bešćutni karakter. Kada pak netko predugo ili
prejako
trese ruku tijekom stiska, znajte kako imate posla s
neumjerenom osobom.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo