Muči vas stres? Rješenje ima Zona srca za detoksikaciju životnog sustava - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Muči vas stres? Rješenje ima Zona srca za detoksikaciju životnog sustava

Cilj radionice Zona srca je sustavna detoksikacija životnog sustava koja animira promjenu životnog fokusa kako bi iz zone destrukcije zašli u zonu konstrukcije, stvaranja i primanja što nas vodi do povećanja osobnog indeksa sreće, zadovoljstva, radnog elana, ali i ljubavi.

U današnje vrijeme iznimno intenzivnih životnih dinamika najčešće ćemo pribjegavati različitim tretmanima tjelesnih detoksikacija kako bi naše tijelo bilo sposobno apsorbirati čim više aktivnosti kojima se bavimo. No, nužno je napraviti detoksikaciju životnog sustava kako bi reducirali generatore stresa te kvalitetnije funkcionirali u svom okruženju. Što znači detoksikacija životnog sustava i kako je provesti saznajte na predstojećoj radionici Inicijative Leptir – Zona srca.

Miroslav Rajh

“Detoksikacijom životnog sustava ulazimo u zonu srca koja štiti naše tijelo od apsorbcije toksičnih elemenata, što kvalitetnije podržava obrambeni sustav našeg organizma, ali ulazimo i u zonu autentičnog stvaranja za kojom, ne samo da čeznu sportaši, već cijela ljudska populacija”, otkrio je Miroslav Rajh, suosnivač Inicijative Leptir i autor predstojeće radionice Zona srca.

Svoje vrijeme tijekom dana provodimo u različitim stanjima, često usmjereni na vanjsku dinamiku, poput usmjerenosti na poslovne aktivnosti, obiteljske dinamike, društvena, politička i ina zbivanja, te smo na neki način na “autopilotu” koji se uključi ujutro i isključi navečer tik pred spavanje. “Autopilot” našeg životnog sustava koji smo integrirali i koji, na neki način, zloupotrebljavamo zna pregorjeti ili se isključivati na neko vrijeme, što svjedoče i činjenice da smo prečesto umorni, tromi, podložni različitim tjelesnim tegobama, naša raspoloženja drastično osciliraju tokom dana, itd.

Ovakva stanja trebala bi alarmirati našu svijest kako bi korigirali postojeće obrasce ponašanja što nas vode u zonu destrukcije koja u nekim slučajevima može biti i kobna. Najčešće u cilju rješenja situacije pribjegavamo kratkoročnim mjerama – uzet ćemo kratki godišnji odmor, napravit ćemo detoksikaciju tijela, otići ćemo na neku sportsku aktivnost i sl. – sve kako bismo povećali izdržljivost svog fizičkog tijela koje je i u ovom stanju poput “prepune čaše” koja više ne može primiti. Ne samo što su ove mjere kratkog vijeka, nego da životna ironija bude još veća – i nakon kratkih predaha pronađemo još aktivnost više koju “uguramo” u naš životni sustav kojim upravlja već ionako, dokazano pogrešiv, “autopilot”.

Zona srca – za detoksikaciju životnog sustava

Cilj radionice Zona srca je sustavna detoksikacija životnog sustava koja animira promjenu životnog fokusa kako bi iz zone destrukcije zašli u zonu konstrukcije, stvaranja i primanja što nas vodi do povećanja osobnog indeksa sreće, zadovoljstva, radnog elana, ali i ljubavi.

Kad smo u zoni srca – zoni stvaranja, aktivnosti koje realiziramo istodobno i regeneriraju sustav, te nam nije potreban pogrešiv “autopilot” koji nas anestezira od nas samih.

Radionica Zona srca održat će se od 6. do 8. veljače u Zagrebu, a dodatne informacije mogu se saznati putem e-mail adrese budi@leptir.info. Cijena radionice, u koju su uključena dva zdrava ručka, iznosi 300 kuna, a broj mjesta je ograničen. Ovo je samo jedna u nizu radionica Incijative Leptir kojoj je cilj potaknuti istinsku metamorfozu svijesti na individualnoj i poslovnoj razini.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo