Psiha

Psiha

Muči vas visoki tlak? Znanstvenici kažu da ga sniziti možete i – seksom

Shutterstock

Stručnjaci su zabilježili snižavanje tlaka odmah nakon seksualnog odnosa za 13 posto, rezultati su objavljeni u magazinu “Sexual Medicine”.

Redovit i dobar seks može sniziti krvni tlak jednako učinkovito kao i neki lijekovi, pokazalo je novo istraživanje. Pri mjerenju tlaka neposredno nakon seksualnog odnosa, kod ispitanika je on bio niži za 13 posto, a znanstvenici su zaključili kako dobar seks na snižavanje tlaka djeluje otprilike kao tableta koja se uzima za snižavanje tlaka. 

Dame, evo nekoliko načina kako da vas partner oralno zadovolji

Nekoliko istraživanja također potvrdilo da učestali, odnosno, redovni seksualni odnosi utječu na to kako se osoba nosi sa stresnim situacijama. Oni koji se ne seksaju neko vrijeme, imaju puno viši tlak. 

Znanstvenici sa sveučilišta Georgia u Americi su izjavili: “Što je bolji orgazam, to će niži biti tlak, ali samo u danu kada ste imali odnos.”, a prema ovoj izjavi bi se dalo zaključiti kako je potrebno voditi ljubav svakog dana!

15 zapovijedi savršenog oralnog seksa kojim ćete ga oboriti s nogu

Znanstvenici vjeruju da je za snižavanje tlaka zaslužan hormon oksitocin koji snižava stres. Razina oksitocina, koji pobuđuje povjerenje i povezanost s drugima, povećava se u tijelu za vrijeme seksualnog uzbuđenja ili dodira među partnerima.

A. A.

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo